TRÖTT

här kommer vad jag har köpt idag!



  1. Jacson shabrak och en fårskinnspad.
  2. Så att man syns i vintermörket! haha
  3. Transportset, fleecetäcke + transportskydd
  4. Nästan allt, lindor, torrshampo, fårskinnsludd till pullargrimman, fårskinnspad, martingalen, planering för veckan, manborste & höpåse.
En riktigt bra resa med andra ord! Köpte även en välstylad ridoutfit som ni får se imorgon! :)

Hörs imorgon alla söta!


Dagens ridpass x2

Min bebis var superduktig idag!

Pass nummer 1 - Dressyr

Gick svinbra och hon jobbade asbra och allt så det kändes jättebra.
Red utan stigbyglar och hon får damp när det klingar på ryggen så jag fick släppa ner dom sen.
Men hon var otroligt duktig och jobbade på bra så blev så jag blev nöjd och sen så fick hon mat och allt och fick stå och vila i typ 1 och en halv timme, sen var det bara att köra på nästa pass!

Pass nummer 2 - "Hopp"
Det blev studs med tre sockerbitar och först så fatta hon inte alls men sen så även där så fixa hon det totalt och vi hade även knutna tyglar, (vadå nervigt?) och då blev hon skitspringig innan hindrena så hon bara sprang igenom dom. Men duktig ändå! jag älskar min häst!

Blev tyvärr inga bilder eftersom att jag för de första glömde kameran och sen att vi var i ridhuset :(
De håller också på att renovera ridhustaket och de hållde på och borra och greja men hon brydde sig inte ett skit, duktiga pållen! :)♥

Hörs imorgon alla söta!


As long as the sun is shining

Klar med allt som jag skulle göra och nu blir det två och en halv män på tv 6=kärlek. Skall försöka sova bättre inatt, hoppas att det går. Idiot jag som inte fattar något fattar nu heller tydligen inte hur man sover, yes.

Men det kommer bildbomb imorgon så hang in there kära läsare! :) Hörs imorgon,


Hemma från skolan, check!

Idag har vi haft allt det jobbigaste. Lämnade även in "manuset" i svenskan till våra lärare där vi skrivit ett tal. jag har skrivit om västtrafik...värt? nä inte så. Hoppas det går bra iallafall för vi skall stå inför hela klassen och prata. Eller ja i grupper i klassen eller något, hoppas på det bästa! Schema för idag nu då!

Skall bara chilla lite nu och sen iväg till stallet där jag skall plocka ihop alla mina grejer jag skall ha med, schabrak och lindor och benskydd och allt vad det är. Även borsta min lilla plupp som är jävligt onödigt eftersom att hon kommer gå ut och smutsa ner sig lika mycket när hon kommer ut och under natten igen så det blir till att borsta imorgon på morgonen också! :)

Packlista:
  • Sadel + schockemöhle till dressyren och SM-hopp till hoppningen.
  • Träns, samma orkar inte byta det ;)
  • Benlindor och benskydd
  • Kraft & Hö
  • Ridväst, ridstövlar och ridhjälm
  • säkert något mer som jag somvanligt glömt bort. men typ hästen förstås haha!

Hörs senare, kanske till och med kommer några bilder på hur duktig jag har varit! haahaaa :)


Something must have been wrong

Inatt har jag sovit så otroligt dåligt. Jag vaknade först vid 2 och bara eehhhh? visste inte något med andra ord. Och sen vaknade jag vid 4 och har inte sovit sedan dess. Fyfan. Det är vidrigt. Sånt gillar jag inte alls eftersom jag vanligtvis är ganska bra på just att sova. Så det MÅSTE vart något fel inatt. Vad som helst.

Idag skall jag plocka ihop alla grejer jag skall ha med mig till imorgon, så kommer det en packlista sen och också en outfit på oss och en massa sånt senare! :) Massa kramar, ♥




Dagens ridpass 100926

Ännu en dag som jag är sååååååhääääääär stolt över världens bästa häst! hon var underbar idag också! hon har verkligen hittat sig sig och sinn form och jag är bara så glad att allt mitt arbete inte har varit till ingen nytta alls.

Vi har verkligen gått ifrån 0 till där vi är nu och jag är så glad att jag har dig bebis! 3/3 2010 är defenetivt den bästa dagen i mitt liv och jag ångrar ingenting. JAG Ä L S K A R DIG KITTY "CARISMA" KANON!♥


I never wanna lose you
And if I had to I would choose you
So stay, please always stay
You’re the one that I hold on to
My heart would stop without you



Provridning



Senaste







Today is the day

Idag blir det dressyr med Lina i ridhuset, det skall bli kul. Det blev ju inte så mycket hoppning igår men och andra sidan skall jag ju och rida dressyr och hoppa på tisdag med skolan. Så hon kan ta det lite lugnt. Men kör igenom henne idag så jag känner att allt stämmer och sen så rider jag nog kanske ut imorgon då bara lite lugnt så hon får röra på sig eller så blir det vila, vi får se! Men hörs senare efter ridpasset så kanske mamma kan filma? om hon skall med då men jag vet inte faktiskt :) ♥




Inköpslista onsdag 29/9 2010

Åker ju iväg till Börjes och Ullared på onsdag och har nu tänkt att visa er vad jag skall köpa, enjoy!

Börjes



Ridbyxa Helskodd fr. Domino 279:-
(kanske finns ett par andra på ullared)



Reflexskrittäcke 149:-



Fårskinnspadd 438:-



Fårskinnsludd till pullargrimman 14,75:-



Hösäck 64,50:-




Termotäcke 379:- + Regntäcke (vilket som helst)



Martingal fr. Kingston 269:- (i svart såklart)



Detta är det mest akuta :) Så det går la på några hundra men behöver dessa grejer så tar med mig mina pengar så har jag nog råd till det :) Finns ju en massa grejer på Ullis också, så det kanske finns en sadelbock där? Skall också köpa lindor i beige eller vit, ridstrumpor och en ridväst där. Så vi får se vad jag kommer hem med, skall bli svinkul iallafall! :)♥

Love you all!


My horse is amazing



Oj förlåt, sa jag att hon var stadig iförgår? Idag var hon 1000 gånger stadigare och jobbade på hela tiden! min älskling ♥ Satte inte upp övningen utan tog två sockerbitar på varje sida och sen satte jag dom även uppepå varandra, fast med lilla hoppet då, alltså inte så högt idag, var mest bara för lite rutin :) Så jag är jättenöjd idag också :) som vanligt.. haha! Pappa följde med vilket var jätteroligt eftersom han inte brukar vara med :) Så han filmade också en snutt, vi pratar lite också men jag tror ni överlever ändå och sen är det inte världens bästa mobilkamera men man ser ju iallafall! :) Enjoy! ♥


Hoppövning idag


det finns inget att förklara med denna övningen så ta det som det ser ut bara, :)


Glen Gordon på kroken?

Håller på och mejlar med en tjej som säljer ett brunt glen gordon med beige och guldkant. Hoppas hoppas hoppas att det är i rätt storlek och inte för dyrt! Det är även luva också så hoppas att det går som jag vill! Önska mig lycka till!
För det behöver jag!


Tråkigt väder!

Så det blir nog lite småhopp i ridhuset idag istället :) Vill inte hoppa i paddocken eftersom man ser ut som blöta katter efteråt. Så mamma kanske filmar eller någonting för det blir inte så bra kort i ridhuset.

Hoppas på det iallafall, så kanske det blir första gången det kommer ut en film här på bloggen :)♥


Nu skall jag bara ta det lite lungt, hörs sen alla underbara!♥


Dagens vill ha

Ett grått glen gordon set, åååååå hur snyggt som helst! Carisma skulle vara så himla fin i det också tror jag!
u n d e r b a r t snyggt! Haha har gått och tänkt på det ett tag och var bara tvungen att ta upp det här!

Vad tycker ni? vilken av dessa färgerna är snyggast?


Sen hittade jag typ inte det settet någonstans så här kommer ett annat otroligt snyggt som finns här för 639:-



Men sov gott alla underbara läsare! Hörs imorgon!♥ Då blir det hoppning!


Hey Soulsister

Idag har jag ridit ut tillsammans med Lina och Emma, det var kul och det blev mycket snabba galopper, vilket vi alla älskar! Så det var en riktigt härlig tur idag! :) Förutom att två sura tanter stoppa oss när vi galopperade, eller ja vi travade förbi dom men de var sura ändå. Först mötte vi en gubbe som gick åt sidan med sin hund, då saktade vi ju ner vid honom. Sen mötte vi två tanter som bara: öööö det är farligt och galoppera så snabbt, det kan ske en olycka om ni inte lugnar er! jag och lina bara; ehhh okej. Och vi travade ju bara förbi dom! Och sen kom Emma lite efteråt och de bara: Samma gäller dig, det är farligt, emma bara what för hon hade ju inte hört när de sa till oss! Jag hatar sådana sura människor som inte fattar att man inte galopperar så snabbt om man inte kan kontrollera sin häst och vi saktade ju ner så vi travade och sen skrittade vi t.o.m så dagens diss är defenetivt människor som inte har någrot bättre för sig än att klaga på ryttare och deras hästar som rider på en väg där hästar får vara. Jättejobbigt tycker jag! Men hon jobbade bra iallafall det sista så är nöjd som vanligt, (haha vadå skryt) nä faktiskt inte!

Nu skall jag snart till en kompis för tacokväll och sen så åker jag väl hem och sover 70timmar, ♥

Hörs imorgon alla bästa, tack för alla kommentarer och besökare, ni är bäst! ♥


En helt vanlig tråkig torsdag

Kom hem från skolan nu, hungrig som aldrig förr och möttes av ett klart nytt rum! :) a w e s o m e !  ♥
Det blev jättefint också, iallafall enligt mig :)




Vad tycker ni? Innan var väggarna mintgröna, taket gult (haha) och listerna rödrosa. jag tycket det är sjukt mycket snyggare nu! :)

Idag
skall jag inte rida, men skall åka ner och borsta och greja och fixa maten sen och sånt :) Längtar efter att få träffa min bebis igen :)♥ Men vi hörs lite senare, you know I love you!


You used to call me a dreamer




Idag hade jag den bästa bebisen och jag är hur stolt som helst! jag älskar dig min fina fina Carisma!
Hon jobbade svinbra och var fokuserad nästan hela ridpasset, (hon fick bara lite bryt när hon ville galoppera och hon inte fick) men hon var helt underbar i skritt, trav och galopp och jobbade asbra under sig och var stadig i formen och allt, är så himla nöjd! Hon fixade skänkelvikningarna och hon kan ju visserligen de redan med behöll formen även där och allt kändes otroligt bra! Hon var helt underbar och allt. Det är en av de första gångerna hon jobbat stadigt och bra och inte förlorat fokus helt och hon var bara helt otrolig idag. Tror ni har fattat det nu kanske men ändå så kan jag berätta det tusen gånger till! haha :)

Hörs imorgon, hoppas ni uppskattade bilderna! :)

Kitty Kanon, Fröken Julie & Sunlight V

Har ridit med Ella och Emma idag, Ina fick inte eller kunde inte eller något sådant, det var tråkigt! Skulle vilja rida med Ina också :) Men jag älskar ju att rida med Ella också så det var skitkul ändå :) det blev k o n d i t i o n idag kan man säga, mycket galopp och blev så himla nöjd över henne på slutet då hon jobbade helt perfekt så släppte henne på långa tyglar. Vi red inte jordbron utan vi red istället samma väg som jag och Lina red i söndags. Det är typ en skogsväg som är jättemysig och rättså lång :)

Imorgon blir det dressyr tror jag :) Får se.. Torsdag blir det nog vila!
Men tusen tack för alla besökare, det värmer! Och ett extra plus för kommentarerna, ni är bäst! :) ♥

Nu skall jag äta och sen bara ta det lite lugnt antagligen, även duscha (om ni ville veta). Haha, massa kramar


There's a million ways to say I love you

Idag har jag sovmorgon och det känns som om jag inte gått och lagt mig igår kväll utan att jag suttit uppe och ugglat hela svarta natten. Visserligen har jag inte det, men jag är fortfarande lika trött som jag var när jag gick och la mig igår kväll. Iallafall.

Idag blir det uteritt tänkte rida bort till Ella och Ina och hälsa på :) Vi skall konditionsuteritt idag, då jag och Emma först skall rida hem till dom och sen även en väg kallad Jornbron och sen hem igen :) Så hoppas på en svettig häst idag! haha (kanske låter skitdumt men hon behöver springa av sig lite).

Slutar tidigt idag så vi kommer nog iväg efter att vi har ätit eller något. Så hoppas på att det blir en kul tur idag iallafall! :) Det regnar väl antagligen på oss men ingen har väl dött utan lite regn eller? ;)

Men hörs lite senare ikväll, tack för alla besökare! NI ÄR BÄST!♥


Supernöjd - Första gången i ridhuset

Idag gick det så otroligt bra så jag vet inte vad jag skall säga! Till och börja med är Carisma aldrig riden i ridhus därav lite nervositet i början och bajsmagen (haha stressmage) var på högspänn, men när det väl släppte så jobbade hon otroligt bra och laddade jättefint med bakbenen och var riktigt spänstig och allt så är otroligt nöjd! Det kom även in världens sötaste lilla islandshäst och det enda hon gjorde var att titta på den och sen jobba vidare. Det ändå som var lite jobbigt va galoppen, den var lite si och så, men ändå helt okej :) Den sista kvarten var hon otrolig! Hon kunde varit stabilare men hon bibehöll sin form i både skritten och traven, och hon jobbade på så himla bra, och speciellt då för att det var första gången i ridhuset och allt, hon är bäst min lilla prinsessa!♥

Tränade först på storaåttan, volter, skänkelvikning osv osv. Massa lösgörande med andra ord!


Men är alltså otroligt nöjd! ;) Min bebis!♥
Jag ♥ Dig Carisma!




I need you like a heart needs a beat

 

Idag red jag och Lina först ut Artorpsvägen, skrittade och travade mest med en galopp på slutet :) Sen så red vi lite i paddocken, då Carisma jobbade på bra i vissa tillfällen, annars okoncentrerad som aldrig förr. Satte iallafall fram ett 60cm hinder, bara för skojs skull och första gången vägrade hon (när hände det sist), andra gången och tredje gången monsterhoppade hon över de åt båda hållen men sen kom vi igång riktigt bra med avstånd och grejer så det kändes skitbra, det var bara det att Ellen (Linas häst) vägrade hoppa över det efter två monsterhopp, vi försökte med allt, spö och allt sånt. Men sen la jag ner det till dom, så ena sidan låg på marken och då hoppade hon det 3ggr med öronen framåt, sen lade jag upp det igen och då vägrade hon igen, men det konstigaste var att hon vägrade bara precis när hon kom dit, då hon innan sprang glatt och med öronen spetsade framme vid näsborrarna typ. Men sen så fick jag sätta mig upp på henne, och efter ett tag hoppade hon faktiskt! :) Så det kändes asbra ändå att jag kunde vara till någon hjälp. Jag slutade bara tänka och då hoppade hon. Så blev glad och det blev Lina med, plus att jag älskade hennes sadel! den var så go och sitta i så man kunde somna nästan haha! Så det kändes bra det också! :)

Detta är Ellen (Illinois någonting), Ett varmblod på 12år.

 

Nu har jag varit och köpt ridhuskort och pratat med några tjejer som kanske skall rida med mig och Lina på Judithträningarna, blir lite för dyrt annars. Så hoppas hoppas hoppas att dom skall vara med! Hörs imorgon kära läsare! :) ♥


Nästan färdig med målningen av mitt rum!

Blev faktiskt bättre än förväntat med färgerna och än så länge är jag riktigt nöjd :) Skall iväg till stallet lite senare för ett dressyrpass, men först skall jag äta lite nudlar (åååjättegott) och titta på teven, skall väl måla lite till sen också :)

Men hörs senare! love y!


Frisering och borstning

hon blev så fin så, och hon var jätteduktig idag och stog stilla mestadels av tiden, det gick riktigt bra att spola benen och även om hon stod själv inne var hon superduktig! Klippte hovskägget och lite på manen, det blev jättebra :) Gosa massa med henne och hon blev som vanligt smutsig ... på mulen efter maten, det kommer lite bilder snart! Måste bara skriva av mig lite också först,
frivillig läsning

Idag märkte jag hur mycket jag och Carisma har utvecklats och hur mycket hon har "kommit sig", hon är bredare i bogen, har fått många fler muskler, har lagt på sig så nästan alla knotor på kroppen är borta och hon är alltid jättemysig och lyssnar jättebra både i stallgången som i ridningen. Hon har lärt sig skänkelvikning i skritt och trav på bara några veckor, galoppombyten, och vi har till och med hoppat 1meter. Min häst är nu 5år, det betyder hur många år kvar som helst tillsammans. Hon kommer utvecklas ännu mer och jag är så glad att jag bestämde mig för att köpa henne. Det var många spekulanter som ville komma och titta, men eftersom jag var först och jag tyckte verkligen om hästen så köpte vi henne. Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. För egentligen skulle inte jag fått häst försen Ellas stall blev klart, vilket det inte är ännu. Och jag fick Carisma hem till mig den 3/3 2010, och den 5/3 försökte hon hoppa över bilen. (För er som inte vet, klicka på "Ny läsare" kategorin och titta). Jag trodde aldrig att hon skulle bli en normal häst, aldrig i hela mitt liv. Och ifrån de första veckorna då hon mest hoppade runt och var jobbig till att nu göra allt för mig, det får mig att förstå hur mycket tid och jobb jag lagt ner på henne för att hon skall bli min häst. Jag ville inte ha någon färdig skolad ridskoleponny som kunde allt, inte heller någon som var läremästare. Och då hittade jag denna lilla "ponnyflickan". Den osäkraste du kan hitta, som aldrig fått någon större press på sig under hela sitt liv. Grunderna kunde hon, skritt, trav och galopp. Men hon är alltid så glad och villig att lära sig nya saker, det är som att hon vet att hon kommer bli något stort en dag, kanske inte nu, kanske inte nästa år men om några år vet jag att vi kommer vara en av de bästa, iallafall i mina ögon. Så nu från att vägra 40cm så har vi hoppat 1meter utan tvivel, lärt oss lita på varandra till 1000000 och vet att inget kommer skilja oss åt, för jag kommer aldrig sälja dig Carisma. Du är mitt allt, du är den som gör att jag orkar leva och jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv som jag var när jag fick dig. Det var som när jag fick min hund, Bamse. Då hade jag samma känsla och har det än, men med honom vet jag att någon gång tar det slut, den dagen han inte orkar längre. Det känns jobbigt att tänka så, för jag älskar honom, och han är den bästa hunden. Carisma kommer finnas där så länge hon orkar och jag skulle kunna tänka mig att det är typ 25år till och då är jag 39år ungefär. Jag lämnar henne aldrig för att hon är den bästa hästen och min själsfrände, hon är perfekt, och i mina ögon kommer hon alltid att vara det. Och allt vi gått igenom har bara gjort oss starkare, och starkare band en såhär kan man nog inte få. Det känns som hon förstår var jag säger och vad jag menar. Och även om det blir missförstånd ibland skulle jag inte kunna önska mig en bättre häst, och jag menar det jag säger.




Jag får inte ens sova på en lördag!

Det är dålig stil, pappa ringde och ville prata med min mamma men hon är tydligen borta med vinden och då skulle tydligen vi ha Vincent idag igen och jag tänkte åka bort till stallet senare. Skall göra mat och borsta min lilla älskling. Vi skall ju även köpa färg och så kommer jag antagligen stå där hela kvällen! haha :) det blir nog bra! Slänger med en "gammal" bild eftersom att jag inte tat några nya ;)

 

 


Flyttdag

Idag är hästarna tillbaka i Snarttorp igen, det blev tillslut 3 lass med grejer, första med mina (som tog typ all plats) och det mesta av Emmas. Hennes sadel fick inte plats bara för att jag har så mycket skit. haha! Det andra med hästarna och typ mathinkar (morgon,middag,kväll). Och det tredje med lite mer hö eftersom hösilaget kommer på söndag. Imorgon skall Carisma vila tror jag. Det känns som att hon vill det :) Men det blir en hektisk dag imorgon då jag skall tvätta bilen för pengar, åka och köpa färg till mitt rum, städa ur mitt rum, måla det, plocka in allt det jag vill igen, åka till Carisma och sen hinna vila emellan! haha. Får gå upp ganska tidigt då :)

På söndag tänkte jag gå och titta lite på ridhuset med Carisma, det skall nog inte vara någon fara! Så rider nog lite där då, hon kommer vara riktigt jävla pigg eftersom hon inte är riden "påriktigt" sen i typ ... måndags eller något (!!!). Skall också köpa ridhus kort, kanske imorgon? ;)

Men nu skall jag bara ta det lugnt framför teven! :) ♥ Så hörs imorgon, skall försöka ta lite nya bilder också, lovey!


Nu har jag haft ett liv i 2 hela dagar.

Så nu känns det som att det är dax att börja blogga igen :) Roligt att ni besökare är kvar, älskar er!♥
Dagarna nu senast, har inte hänt så mycket... vila i onsdags och idag så red vi ut ner till upphärad och Carisma var allmänt störd. Hon blev red för någon jävla presening och bara börja stört galoppera och sen så gick vi tillbaka samma väg och då ställer hon sig såklart och bajsar precis brevid den och när hon märker den så är det bara och hålla i sig för då blir det ett jävla liv tänkte jag.. haha! Och det var de det blev också såatt! :) Hon gick inte heller att stanna när vi galopperade och hoppade 1meter över en pinne på marken och allt sånt. Red barbacka, och det är = utan martingal och då är min häst inte som alla andra ;) Avslutade lite i paddocken efter för att få det att kännas bra och då försökte hon sitt bästa iallafall så det kändes bra :)

Imorgon skall vi åka tillbaka till gamla stallet, det är faktiskt riktigt tråkigt :( Tycker det har varit så lugnt här och hästarna trivs och allt. Men det blir kul att träffa Lina och kunna rida med henne och sånt :) Men har iallafall plockat ihop alla grejer nu ikväll, men hittar inte mitt sadelöverdrag :( Inte roligt! Jag älskar mitt röda albionöverdrag!♥ Så skall leta som en tok efter det imorgon! Måste bara hitta det!

Nu har jag precis duschat och skall gå upp snart och göra någonting. Känner mig inte så trött idag faktiskt, konstigt med tanke på hur lite jag sov inatt eftersom min brors barn Vincent sov här inatt, och han är 1½ år så, det blev inte så mycket sömn, men han är så söt så det gör inget! :) haha!

Ursäkta mig iallafall för det usla uppdateringen och så, hörs imorgon!♥



Bebisen i stallet och äter hö!

Emma kommer nog tillbaka snart förhoppningsvis och går upp nu bara för att läsa läxor och duscha, orkar inte det efteråt! :) Men hörs imorgon alla fina läsare, som varit förvånans värt många idag, thank you! :)♥


Vila idag

för både mig och Carisma, :) Skall börja plocka undan grejer från mitt rum, det är en del skall ni veta! Haha, men skall iallafall göra en godisblandning till Carisma sedan, med betfor, morötter, korn, lusernpellets osv. Och vatten och blanda ihop, hennes favorit! Har gjort den en gång tidigare, hon bara slänger sig över den! Ett tips vill jag lova, era hästar kommer säkert också älska den, speciellt efter ett helt dygn ute i spöregn och så får se fleecetäcke på ryggen och det kan inte bli bättre än så!

Så det är min dag idag.. Kanske kommer lite uppdatering senare, får se! Massa kramar iallafall!




Bilder i ramar, check.

Oj va fina de blev :) Det är ny bara typ.. 10kvar. Fast rummet skall ju blir klart också förstås. Längtar tills vi börjar med det! Det är bara en bild som är lite för liten, men skall snart köpa några mer ramar på ullared och byta den och skriva ut mer bilder så det blir super. Nu har jag ridit och pluggatoch mamma, pappa och gunilla och hennes pojkvän var snälla och följde med så vi slapp! ;)

Så red lite dressyr på gärdet lite, skänkelvikningarna var underbara idag! Så himla klockrent var det och hon jobbade verkligen svinbra i dom, sen var det ju lite si och så med formen och hon var jäkligt stel så körde mycket lösgörade. Galoppombytena satt 1gång åt varje håll idag bara, men so what hon kan det var väl bara typ att hon inte orkade eller något haha. Men hon klarade det de sista två gångerna så då blev jag nöjd. Sen kom de hem igen ifrån spångrejen, och då drog hon bara som fan och ville inte alls koncentrera sig så red lite längre ner på gärdet. Och där började hon verkligen slappna av och man kände riktigt att hon jobbade och hon släppte allt annat och bara var helt underbar! Jag blev otroligt nöjd då skall jag lova! Min underbara häst♥ Nu skall jag ta upp mina bilder till mitt rum och titta på två och en halv män :) Så hörs imorgon,

kram på er!



dressyr, hämta spån och plugga

det står på mitt schema fram över, först skall Emma komma så skall vi rida på stubbåkern, sen skall jag, mamma & pappa åka och hämta 18st spånbalar och ställa i vinterstallet och sen skall jag plugga till so provet imorgon och engelskaglosorna på onsdag.. Tänkte träna mycket lösgörande idag såsom skänkelvikning i både trav och galopp, öppnor, slutor, åttor, och även galoppombyten. Så det kanske kommer lite bilder eller en film eller något, men är inte säker så det kommer iallafall om ridpasset och så senare :) Fick även hem några av bilderna idag till "Carismaväggen". Tror det kommer blir skitsnyggt! Skall även få en schablon där det står "Kitty Kanon" på och ha över bilderna, bilder kommer när det är klart! Men hörs senare då allihopa!




Lädergrimma & Dagens ridpass





Skrittade ut fredriksrundan idag, bara lite trav och en härlig galopp. Hon kändes fin fast jobbade henne inte utan red barbacka och allt så idag blev det bara att ta det lugnt eftersom hon var så duktig igår! :)
Och Jennifer kommenterade och ville se när vi hoppade 1 meter. Och jag kan bara säga att det inte blir någon härlig syn... Men vad säger ni andra, är det någon mer som vill se? Om någon mer kommenterar och vill se får ni det, men det räcker inte med 1 tyvärr ;) haha. FUL ÄR DET IALLAFALL.

Imorgon blir det dressyr på stubbåkern, eller ja, lite galopp också antagligen, skall försöka få med mamma med och filma när vi galopperar isåfall! :)♥ Massa kramar och allt så hörs vi imorgon, nu skall jag duscha, och sen använda resten av kvällen åt att plugga engelska glosor och titta på teven. Så hörs imorgon!


LOPPISFYND

Hittade en lädergrimma idag på en loppis som vi bara svängde förbi! Av märket Tobtack (?) eller Tortack (?).
Sökte på det men hittade ingen som sålde det eller något så om ni vet något märke så som är ganska likt det, så kommentera! (Man kan inte se riktigt så bra på den så det är därför), strl Full, skall göra några hål vid mulen och kanske vid nacken, men jag tror den blir riktigt fin på min bebis! Det är även en namnplatta på den som det stod "Doc" på men vände på den och skall skriva Kitty Kanon istället, tycker det ser proffsigt ut! :)

Skall bara försöka skriva mitt snyggaste så får ni bilder senare! ;)♥ Men hörs sen då, nu skall jag smörja, skriva och ta hand om min fina "nya" lädergrimma!


Bravo Friscus. Förmodligen de godaste sättet att hjälpa kroppens naturliga försvar.

(HAHA, såg bravo friscus reklamen nu, därav rubriken)

Idag skulle jag tro att det blir vila. Men skall prata med Emma. Annars blir det nog dressyr på stubbåkern om jag känner för det. Tänkte iallafall ta in henne och borsta och gosa. Göra henne riktigt skinande ren och ta på fleecetäcke och allt. Men får se, tar med kameran isåfall.


Skall göra om mitt rum nu också, vilket då kommer innebära att jag skall göra en "Carismavägg" med en massa söta bilder på mig och Carisma! Här kommer några bilder jag kommer skriva ut och sätta upp! (det är en massa andra också, inte bara dessa).
Bilderna är klickbara


Så nu skall jag ringa Emma så hörs vi senare, kramar!

They could change our life forever

Idag har vi hoppat 1meter! Är jättenöjd med min lilla prinsessa som inte vägrade eller tvekade på något hinder! Gick ju till Claes paddock och satte upp en bana som såg ut ungefär såhär, (kort beskrivning)

Kombinatinon med rättuppstående hinder som a och en oxer som b.
Ett rättuppstående hinder på medellinjen närmare höger kant, (galoppombytesträning).
Två diagonala hinder brevid de rättuppstående på medellinjen, såhär ungefär: \ _ / eller ja. om du fattar.
En svinrygg av sockerbitar, som en oxer från båda hållen ungefär, det var riktigt bra träning!

Ridpasset:

I början kändes hon värsta stel men hon fattade galoppen svinbra och kändes riktigt bra så hoppade kombinationen vilket hon fixade helt okej och fick in galoppsprången riktigt bra och jag tryckte av henne bra också.





Sen fortsatte det hela bra och avståndena blev helt okej och det blev högre och högre och allt kändes säkert och bra och hon lyssnade bra för tempoväxlingarna och vi gjorde halvhalter innan hindrena och fick iväg några riktigt fina språng, då hon var väldigt fokuserad och lyssnade bra för alla hjälper och bytte galopp över hindrena! A är 80cm och b är 75cm oxer.


Haha kunde visat 1meter hoppet men det är så fult så jag dör. Haha, om ni frågar snällt kanske det kommer i nästa inlägg men hon hoppar riktigt konstigt där alltså! Hoppade det två gånger, första gången rev hon, men sen så klara hon det och det kändes skitbra! Även om det inte blev så snygg på bilden! Haha. Slänger med några bilder från framridningen också, och när jag skall ta av mig tröjan men jag satt fast i armen, (fråga inte hur för jag har ingen aning). Men jag fick aldrig av mig den så har den hela tiden ändå haha!




STEL ELLER VAD?



HAHA SITTER FAST I TRÖJAN!! (ja jag har tagit av mig hjälmen :))


Men är så nöjd idag! Jag älskar min häst!


Ny header igen, blev riktigt nöjd denna gången!

Vad tycker ni?


Äntligen lördag!

Å det var så skönt att få sova. fast mamma väckte mig så jag skulle typ kunnat sova 10timmar till. Men hon skall till Smögen med några kompisar så hon skulle nog köpa en jacka till mig (GLAD) haha.

Senare blir det nog ridning, vet inte om det blir hoppning i Claes paddock eller om jag skrittar ut så hon får sträcka sig lite. Men känner att det blir lite mycket hoppning, men Carisma gillar ju det så jag kanske följer med Emma dit, fast att jag måste ringa dit även om Emma vill dit! haha. Men det märker ni ju sen, det är ingen som vet ännu! :) Får snacka med henne senare ;)

Min finaste älskling, (gammal bild)


Kände för ny header,

gör iordning headern imorgon, ser lite tom ut! Men hörs imorgon nu skall jag faktiskt gå upp! :)




Tessa är bäst!

Haha lovade Tessa att skriva så :)  Idag har jag inte ridit eller något, så jag har varit hos en kompis sen skolan sluta.
Nu skall jag byta till pyjamas och sen titta på pirates of the caribien! ;)♥ Massa kramar!




I need you like a heart needs a beat, ♥

Hur glad som helst!

Idag klarade Carisma galoppombytena i åttan åt båda hållen, min lilla bebis blir bara bättre och bättre varje dag! Jag är så stolt! Vi red ut till torpet och först red Gunilla (Emmas mamutt) på Julia och sen så red Emma igen ;) Galopperade bara lite på gärdet där ute och jag blev så himla stolt för hon blev inte fjantig utan hon fixade det och hade fokus och jag blev bara så himla glad! ♥ Min häst är bara så bäst så det inte finns! Jag älskar dig!

Favorit i repris
- JAG ÄLSKAR DIG KITTY "CARISMA" KANON♥




Blir en uteritt idag :)

Så uppdaterar väl lite senare då antagligen, men här är några saker som jag gärna skulle ta emot!

Tekna Hoppsadel Flatback


Bra för Carisma som växer, då vi inte måste köpa nya sadlar hela tiden eftersom att man kan ändra storlek, det är alltså QuikForm bomsystem som gör att bommen kan ändras vid uppvärmning av auktoriserade återförsäljare! Så när Carismas sadel är för liten så skall jag antingen försöka få en Tekna Hopp eller en Tekna Allround.


Mountain Horse Richmong High Rider



Jag tycker detta är snygga och inte allt för dyra, skall köpa nya om ett tag med snörning och vill då titta på dessa, gillar undersidan också! Det är allround mot hoppstövlar :)

Charles Owen Wellington Professional




En riktigt snygg och stilren hjälm, gillar märket där ovanför skärmen! Inte allt för dyr heller, så denna skall jag önska mig i julklapp! :)

Glen Gordon Set - Grå



Tycker detta är fruktansvärt snyggt, och min lilla Carisma skulle passa i den grå! ÖNSKA MIG! ♥


Nu vet ni lite iallafall. Hörs senare!






Dressyr? Nä, Hoppning!





Idag är jag NÖJD! Och hon var jättesöt och duktig idag! Hon var stel i början, men det fixade vi sedan och då blev hon riktigt mjuk och hon var riktigt duktig i hoppningen sen också! Satte upp oxer först på typ 60-70cm och sen höjde vi till 70-80cm, sen höjde vi till 80-90 och då vägra hon hela tiden och jag hade spö och allt och hon bara vägra hoppade det, vi ställde till och med konor brevid hindret, och då hoppa hon över dom istället! Haha, knasboll! Men alltså riktigt duktig ändå då vi ändå kom upp på 80cm sen iallafall :) Hon har ju inte så lätt med oxer eftersom hon var skit osäker på det innan, och jag är jättestolt nu när hon klarade en 70-80cm oxer! Det är jättebra ju! Brukar ju mest hoppa rakuppstående enkla hinder så det är inte så konstigt egentligen men jag ändå så himla nöjd! Hon gjorde även galoppombyten idag klockrent och även skänkelvikningarna! Först hade jag också bommar och det klarade hon galant och lyfte skitbra på benen! Hade även Emmas beiga lindor till mitt schockemöhle vilket såg fint ut! Fast det var ju dressyr först, så hoppningen blev ju lite konstigt med lindor,

brukar du hoppa med lindor eller har du gjort det någon gång?

Hemma från tävlingen

Gick helt okej för både Emma och Amanda idag :)
Carisma var lugn och go när jag kom hem och hade längtat mycket efter Julia.
Så det var uppskattat när Julia äntligen kom hem igen!
Imorgon blir det dressyr för mig med bom, så det är inget mer att säga om det för tillfället.


Skall till Ullared och Börjes den 29/9 då vi har studiedag.
Och då har jag skrivit en liten inköpslista till Börjes inför vintern 2010-2011!
Hör och häpna! haha

BÖRJES
  • Sadelgjord
  • Schabrak för brodering
  • Martingal med resår
  • Plattor till stigbyglarna
  • Hösäck till transporten
  • Lädergrimma
  • Transporttäcke
  • Flytande B-vitamin
ULLARED

  • Thermotäcke
  • Ridstrumpor
  • Ridbyxor
  • Ridtröja
  • Vita/Beiga benlindor
  • Och en massa andra grejer till mig själv


Så jag hoppas jag hittar detta jag vill ha/köpa :)


Jag skall ha ljusa benlindor till mitt schockemöhle schabrak, tror det blir skitsnyggt!
Och med skolan skall vi ha en elevens val dag och då får man ta med sig sin egen häst och ha en dressyr lektion och sen en hopplektion samma dag med lunch emellan, skulle tycka det var svinkul så hoppas verkligen det blir av eftersom jag gärna åker ut och tränar och så, och just att det är på NÄRK, som är min hemma klubb där jag kommer tävla en del gör det ju inte sämre direkt!
Det är då jag skall använda schockemöhle om vi kommer iväg innan evd!

Köper även en ny martingal för att min är för liten och sen att jag vill ha en med resår rakt upp till sadeln och inte i manen eftersom att Carismas man går sönder. Så det blir nog bra!
Det är även swarowskistenar på den jag skall köpa så det är ju bara plus! haha


Det som står på mitt schema nu är byta kläder till sovkläder, tvätta ansiktet, borsta tänderna och sedan titta lite på teve om det finns något roligt, och även läsa lite innan jag släcker. Så nu vet ni allt! Hejdå alla söta läsare!







Drar snart till skolan

Så sen så kanske jag inte hinner lägga in något inlägg ikväll men jag är inte säker, så ni kan ju titta in sen,


skall åka med Emma till Nygårds Slott idag, för en träningstävling. Skall filma och ta kort, men det är i ridhuset så jag vet inte hur det blir med bilder. Men filma är ju okej! :)

Här kommer en bild, en gammal bild, måste ta nya snart!! DRESSYR IMORGON = BILDER!♥










Fika hos Ida

Red ner till upphärad ikväll och red bort till Ida, och fikade med kladdkakemuffins och dumlekakor :) Det är himla gott! Nu har vi fixat lite med min och Emmas gamla blogg, så skall vi försöka börja uppdatera den igen! :)♥


Hoppade lite idag igen ute i skogen, vilket var mysigt :) Men hästarna tycker bara det är kul så det är ingen fara! :)
Imorgon skall Carisma vila för att jag skall antagligen med Emma på träningstävling i Nygård, om hon nu är anmäld, det var lite krångel fast hon anmält sig.. Så att det får vi se, annars blir det dressyrpass. Men antagligen vila då!
Om det blir dressyr skall det komma bilder, promise! Och ja, denna gången lovar jag faktiskt! ;)
Men vi hörs imorgon då i guess, inte bästa uppdateringen men so what, ni överlever!
Skriver imorgon, har sovmorgon så det kommer nog ett inlägg skall ni se,






HOPPTRÄNING

Hopptränade bana på gärdet ikväll, vilket gick superbra! Hon fixade de lägre hindrena bra, något slarvig men annars helt okej. Blev lite problem med galoppsprången och avstånden men det blev så småningom bättre då vi succesivt höjde. Hamnade tillslut på 80cm vilket vi fick jobba lite på först då hon var lite seg i upphoppet mendet fixade hon senare och hoppade med marginal och allt kändes jättebra! Mamma sa att hon hoppade 110cm istället för 80, och tekniken var underbar idag och hon kändes helt underbar hela hon idag då även skänkelvikningarna i trav satt klockrent och hon jobbade även riktigt bra i ökad trav, i mjuk och fin form mest hela tiden! Så jag var riktigt nöjd idag, och då även sista hoppet på 80cm var underbart och hon hoppade jättebra och allt blev rätt såsom med avståndet och farten, så jag är jättejättenöjd idag! :)♥ Att det inte blev högre idag var mest för att jag ville känna att allt stämde och det gjorde det så det är jätteskönt!


Imorgon blir det uteritt ner till Upphärad, nu skall jag duscha, äta och sen sova så småningom! Ha det bäst!








Ops I did it again!

jag måste bara sluta lova saker. ja, men jag hoppas att det kan komma bilder snart när jag skall rida! Red visserligen igår men mamma gjorde andra saker.

Ridpasset igår gick toppen, hon var uppmärksam hela tiden och jobbade på bra. Jobbade mycket på skänkelvikning i skritt och trav och nu sitter snart skänkelvikningarna i trav som en smäck! Är jätte stolt över min lilla prinsessa :) Red först i paddocken men sen gick jag ut på gärdet i stället och galopperade lite, det tyckte hon var kul, och jag också såklart! :) I paddocken tränade jag också på trav öppna och sluta vilket hon också börjar fixa, vilket också det är superkul! Körde galopptempoväxlingar vilket hon greppa direkt vilket gjorde att hon även jobbade riktigt bra där!




Idag skall jag och Emma rida ut! Så det blir inget med bilder idag ;) Men hörs senare efter! ♥









HEHE

det blev visst inga bilder igår, eftersom jag aldrig red ;) Men idag skall jag rida iallafall, när jag ätit frukost och så :)
Så förhoppningsvis kommer det bilder då!♥ Ha det bäst så länge så hörs vi lite senare allihopa! :)







Bilder kommer efter ridpasset

FÖRHOPPNINGSVIS!



Men jag skall bara ta det lite lugnt nu och så, så kan ni la kika in lite ikväll! :)♥ Bye mina små älsklingar!

Godkväll kära läsare!

Idag har vi varit och köpt en bil! :) Såhär ser den ut:

En fin liten blå Toyota RAV4 :) Jag gillar den jättemycket!


Men nu skall jag ta en macka och sen titta på teve tror jag! Sov gott!



Katrin Norling - Pandora Emm

Stoltheten för alla hästmänniskor i Upphärad! Panodra Emm ägs av Christina (min granne) och har nu ridit OS en gång, det blir alltså andra gången denna gång då hon blivit uttagen VM! :)

Såhär lyder beskrivningen av detta fina sto på:
http://www.norlingsridcenter.se/images/bildspel_pandora.htm


Pandora Emm XX

f.1994

e.Lane Court  u.Porto Levante
ue. Take a Reef
Äg. Christina Larsson - Stall Emm

Pandora kom till oss hösten 2003, sin största merit är 18e plats i OS och 4a i lag.Pandora är en känslig häst som kräver tålamod av sin ryttare, har ett hjärta av guld och ställer upp i alla lägen.


Tycker verkligen denna hästen är superfin och då en riktig merit för Christinas stall! Christina har stallet brevid vårat "vinterstall" :) Så det tycker jag är superroligt, grattis Christina! :)


fälttävlan

hoppning



dressyr





Så grattis igen Christina och lycka till Katrin och fina Pandora nu i VM! :)

Varit med skolan på "Aronsson"

Sedan igår, har cyklat typ 3-4 mil (?) men nu är alltså aronsson 2010 över nu är det nästa år som gäller! haha!
Hade en helt okej grupp och det hela var väl ganska lugnt men när man kommer in i skogen och skall cykla på en kärringcykel går det lite överstyr? Eller jag vet inte vad ni tycker men det tycker jag! Körde den vägen från skolan ut på snarttorpsvägen vi ridit ibland! Så det var väl helt okej men när man får såhär skitont i benen skiter man typ på sig. Jag säger jag bara typ. jag har inte varit med om det! haha.

Och imorgon är det skolfoto. Vet inte hur jag skall se ut, eller något, men hoppas på att jag hittar något efter att sedan vi skall åka och titta på en bil! En blå Toyota RAV4 med typ sidsteps och lampor fram. Så det hoppas jag på det bästa med! För jag tycker själv att den är svinsnygg!

Rider inte idag, orkar inte det faktiskt, har inte ridit på tre dagar nu, men imorgon skall jag rida dressyr :)
Nu skall jag forsätta sitta här lite så hörs vi senare eller imorgon, antagligen senare! KRAM!

RSS 2.0