Ingen ridning idag,

Följde istället med Emma för att ta några kort på deras hoppträning. Men tyvärr är det inte så bra ljus i ridhuset så filmade istället med min mobil, skall väl skicka dom eller någon till Emma.

Imorgon skall jag rida ut eller dressyr, men jag kan aldrig riktigt bestämma mig ändå så ni som läser min blogg vet att det kan bli ändringar!

Men skall försöka få några bilder no mather what imorgon iallafall! Hoppas på det bästa!

Nu skall jag ta en macka och se lite på teve om det är något bra. Ha det bäst!



Har sovmorgon!

Så hinner uppdatera här lite nu innan jag börjar göra iordning mig.

Ang. uppdatering och sådant så är jag riktigt sur på skolan, bloggen är 150 ggr roligare och jag skulle vilja blogga hela tiden istället för att gå i skolan. Men idag skall jag komma med dagens vill ha, dagens ridpass och det kanske blir något mer! Så idag blir det mycket uppdatering, förlåt för de andra dagarna! Men vi hörs lite senare då!



Konditionsträning

Körde galopp idag med galoppläder och race! Jättehärligt!
Hoppade även lite, då högst 80 men hon var jätteduktig! :) jobbade även lite med skänkelvikningar och nu sitter även skänkelvikningarna i trav vilket är jätteroligt det med! Red också in i skogen lite och hoppade lite pinnar och rishinder vilket hon tyckte var jätteroligt! Så det var kul! :)


Imorgon skall jag kanske hoppa men kanske vila också, får se vad jag känner för.
Men idag blev det alltså varken bilder eller film, men jag tror ni överlevde ändå, och jag har inte haft så många besökare idag ändå! Så so what! men älskar er alla som tittar! Massa kramar!


Ridning snart!

Blir ett kondition/dressyrpass idag på gärdet, tänkte ta med mobilen så ni kan se hur det känns att galoppera Carisma! hihi, hon är snabb som vinden! :) Får se om det funkar annars så kommer det ju iallafall lite om ridpasset senare! :) Nu skall jag bara sitta här tills Emma kommer, sen så rider jag väl någon gång :)

Hörs senare!

Blev en tidig uteritt

och hon var jätteduktig idag, fast vi bara skrutta ut en bit :) Men hon var jättesöt idag iallafall, körde med regntäcke och allt eftersom att det regna som aldrig förr! Tränade på öppna och sluta, vilket hon fixa riktigt bra idag. Så då blev jag ju extra nöjd eftersom hon har lite svårt med det ibland. Men hon jobbade riktigt bra i alla gångarter idag, när jag väl jobbade henne, annars så släppte jag ju henne så hon bara fick springa också, vill bara känna att formen sitter och så :) Så är riktigt nöjd idag!


Imorgon kör jag lite dressyr på gärdet, och på tisdag blir det hoppning! Antingen i hoppaddocken eller på gärdet, det återstår att se! Nu skall jag iallafall duscha, och sen se ifall våran idiot teve vill starta så jag kan titta på mina älskade program. Jag hatar dig teven! (den går hur segt som helst och ibland startar inte boxern).

Iallafall så hoppas jag på bilder imorgon och även på tisdag, så kommer de upp här. Har varit lite tunt med nya bilder på senaste tiden! Men vi hörs imorgon iallafall, efter skolan. hur tråkigt som helst. Bye!


Myskväll hos Nora

med en massa fina kompisar ;) Kom hem runt 1, för det var UIS-dag så mamma och pappa var i "öltältet". UIS dag är det varje år typ med fotboll på da'n och sen så alla vuxna kan bli asfulla och vara hur jobbiga som helst. haha.

Idag skall jag och Emma rida Fredriksrundan så vi skall bara ta det lite försiktigt i gräset.

Imorgon är det skola igen... Men det blir säkert kul, inte. Men mer uppdatering kommer sen.
Och jag vet att jag är tråkig med jag kan bara inte hjälpa det!


Ännu en dag med dålig uppdatering, i'm sorry!

Inte ridit idag, utan tittat på Eclipse med Emma och Amanda, den var helt okej!
Tror jag har blivit ett twilight fan, vilket jag inte var innan! haha!

Men imorgon rider jag nog dressyr på gärdet, hoppas på det iallafall :)
Man vet aldrig med mig! Men med väntan på mer uppdatering t.ex imorgon så kommer en gammal gulligbild!


Uteritt med dressyr

Kände för att rida lite dressyr idag men red också ut och hoppade lite, galopperade och busade!
Jag är så stolt för Carisma gick över bron idag utan att tveka, åt båda hållen! :D Min duktiga tjej!
Också gick hon jättebra när vi red dressyr på gärdet och jobbade riktigt bra i både skritt, trav och galopp!
Så är jättenöjd! Blir inte så mycket uppdatering men nu kom det ju ett inlägg iallafall!
Nu skall jag duscha, göra läxa och titta lite på teve :) Hörs imorgon,





Slänger med en gammal bild på mig och emma,
inte alls så smickrande ;)!



Varit fotograf :)

Bilder kommer imorgon! Imorgon skall jag iallafall hoppa så det kommer väl bilder då :)
Men tack för att alla besökare är tillbaka idag, jätteroligt! Ni är så söta alla mina läsare!
Nu skall jag titta på två och en halv män, fast nu blev det strömavbrott! så nu var det tråkigt.

Så jag går och gör något annat! Så hörs vi imorgon!



Ingen ridning idag,

så hon får stå idag, nu skall jag åka till Ella och ta kort på henne och Sunlight, även Ina och Corina skall vara med tror jag, HÄR kommer du till Ella och Inas blogg, Och HÄR kommer du till Ellas egna blogg ;)


Så inte så mycket att uppdatera idag alltså, imorgon hoppar jag nog :)
Håll ut kära läsare, i helgen blir det bättre med uppdatering! Skolan är jobbig,
det är därför de inte är så mycket uppdatering nu för tillfället ;)
Så stay tuned iallafall, det kommer bättre tider! :)♥



min fina bebisflicka♥


Sovmorgon till 09:00

Det är bara därför jag uppdaterar nu. Skall börja fixa iordning mig lite smått! :) Mamma kör idag, eftersom att det inte går någon buss och jag hoppas även hon kan hämta :) Jag tror kanske att jag rider på gärdet och hoppar lite idag. Orkar inte åka över till Claes så tar bara hindrena ut till lilla gärdet hemma nu, förhoppningsvis kommer det bilder, så då lägger jag upp dom ;) Men nu måste jag nog börja göra mig iordning!

Kramar!



Dressyrträning för Annelie

Först nu ser jag hur mycket jag och Carisma har lärt oss på varandra.
För idag stämde ingenting när jag helt plötsligt skulle rida på ett annorlunda sätt än jag inte gjort ända sedan vi flyttade hem dom. Det är inget sätt jag väljer att rida på, jag gillar bättre de sättet jag och Carisma har skapat ihop.
Så det kommer jag fortsätta med. Men det var en annars rolig och jobbig lektion som inte gav så många bilder, men fick iallafall en bra :) Förlåt för min uppdatering men börjat i skolan nu ju, så det är inte så lätt just nu.


Imorgon blir det iallafall uteritt eller dressyr på gärdet, (han som hade havren har tröskat nu så gärdena hemma är lediga) :D Men jag får se på det! Så vi hörs väl imorgon i guess, för nu skall jag duscha, äta och titta på teven!
Så see you later, alligator (jag vet, seriöst!) Haha, massa kramar!






Första dagen i skolan,

var la ändå rättså lugn antar jag. Så nu senare skall jag rida lektion! :) Skall bli jättekul, skall bara äta lite först och sen så drar vi iväg efter lite rengöring typ ;) Så vi hörs senare, då jag förhoppningsvis skickar med några bilder om mamma orkar, men antagligen kommer det iallafall några stycken!

Hörs senare!



HOVSLAGAREN KOMMER IMORGON

SÅ JAG KAN RIDA LEKTION :D:D:D:D hoppas alla kan se mitt happyface nu! ♥







Märke - Vad spelar det för roll?

Har fått ännu en fråga om vad jag tycker om märkesgrejerna och den hysterin, så tar mig tid när jag har den och berättar lite om vad just jag tycker! :)


Det första jag tänker på när jag köper grejer är ifall jag tycker det är snyggt, skulle jag använda detta?
Som de flesta schabraken jag köpt har jag varit riktigt nöjd med och jag och min kompis har även bytt ibland.
(Hon har fått ett av mig och jag har ena hennes). Men jag väljer gärna kvalitét framför priset eftersom att jag vet hur schabrak lätt blir efter en tvätt. T.ex mitt röda Gold Medal schabrak, som jag tvättat nu har typ hälften fallit bort och det har blivit tjock och konstigt. Inte för att det gör så mycket, det är fortfarande snyggt. Men om jag jämför med mitt schockemöhle så är skillnaden enorm. Mitt schockemöhle har inte ändrats ett smak efter cirka 5 tvätten nu då, så det är jag oändligt nöjd över.


På sadlar tycker jag att det är viktigt att sadeln passar och är bekväm, för både häst och ryttare. Vilket inte min är för mig, men den funkar för Carisma och vi behöver ändå snart köpa en ny sadel så det är ingen idé att byta undertiden sadeln passar eftersom hon fortfarande växer!

Sen träns tycker jag inte gör speciell stor skillnad, märke som inget märke.

Benskydd kan väl vara bättre just veredus carbon gel, det känns ju väldigt bra, Såhär står det om det på henrikssonsridsport.se:

- Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä.
- Skalet är sammansatt av två separata delar med olika tjocklek och böjbarhet.
Huvudskalet är i semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.
- X-skalet är täckt av kolfiber vilket är extremt tåligt. Över det ligger en 3mm gel hinna.
- Ett lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan där det är utsatt för slag och strykningar.
- Insida i neopren.
- Två elastiska remmar med knappknäppning.

Såhär står det om t.ex Flexisoft Pro Safe senskydd på filippasridsport.se:

En av de senaste nyheterna från tyska Eskadron som blivit mycket populär hos våra hoppryttare. Senskyddet har extra förstärkning i grått bak över senan för att ge ökat skydd mot slag. Insida i neoprene. Fästes med två elastiska kardborreband och försett med Flexisoft-zon upptill. Finns än så länge endast i full storlek.

 

Och så här för den billiga Catago Sport senskydd:

Ett billigt och bra alternativ på senskydd för dagligt bruk som går att få i en mängd färger. Senskydden är neoprenfodrade med två breda kardborreband och har en stötupptagande PVC skål. Finns i storlek till den lilla ponnyn, cob och häst.

Alltså Veredus får du väl för drygt 1300 spänn,
Flexisoft för en mindre summa på typ 900spänn
Catago för 200 kronor.

Vilken tycker ni låter bäst? För mitt bruk känns Flexisoft som ett perfekt senskydd. Fast nu har jag ju showmaster.
Så när de är utslitna kanske veredus ser bättre ut i mina ögon?


För ryttare nu då, hjälm för 5000kronor, kavaj för 3000spänn och stövlar för 6000?
En gpa hjälm är knappast den hjälm som skyddar bäst, och en kavaj är ju bara en kavaj trots allt.
Men robotstövlar för 6000 tycker jag är lite väl överkryddat!  Jag har Mountain Horse stövlar för 2000kronor ungefär, vilket jag tycker fungerar precis lika bra som dessa Veredus Guarnieri och Pioneer Crocodile?
Sen tycker jag även de är fula, (ursäkta mitt utryck ni som gillar dom) men sån är jag.

Jag tycker absolut inget illa om någon varken märkesnördar eller vanliga ryttare med inte alla pengar i världen, jag är dock båda, märkesnörd utan alla pengar i världen ;) haha!


Vad tycker ni? Kvalitét för plånbok?
Berätta gärna :)

Det var allt för mig!



Mysig dag med familjen och kusinerna,

sen även lite mys med min underbara häst! Hoppas på att hovis kan komma imorgon annars så blir det ridning någon annan dag istället, men såg verkligen fram emot att få vara i skolan och sen komma hem och göra något roligt! Jag gillar det mycket mer än något annat, att rida alltså. Speciellt när man kan få så bra hjälp som jag faktiskt får av Annelie! Behöver lite nya saker att träna på nu känner jag också, gått ett helt sommarlov nu och hon är faktiskt lite seg i tanken när hon stått i bara några dagar, så hoppas hon blir mjuk iallafall, om nu jag kan rida imorgon! :)

Nu skall jag plocka fram kläder till imorgon och duscha och sådant, så ni får ha det superbra så kanske vi hörs senare, om inte annars hörs vi imorgon! Så en massa kramar och allt såntdär!






Haha, jag är bara så rolig!

måste bara visa er denna bilden som jag gjorde nu på morgonen ;)




orginalet:






haha det ser askonstigt ut på min där vid läktaren men äääsch det spelar ingen roll! Haha, jag tycker det var kul!
Fast när vi hoppar påriktigt så har jag tappat min stigbygel och ser allmänt jättekonstig ut men what ever. Jag kan bjuda på mig själv även om jag ser ut som en blandning mellan ekorre och orm. Haha,




Idag skall jag inte rida, hoppas hovslagaren kommer imorgon på morgonen så jag kan rida lektion! :(
Mamma måste ringa hovis idag! Sådetså! Nu skall jag spela horse academy :)





Ny design igen :)

Och denna gången är jag faktiskt riktigt nöjd! Hoppas det håller i sig, brukar ju vilja byta efter inte alls lång tid! :) men gillar denna, gjorde också med lite mysigare färger, då hösten närmar sig med stormsteg!

Då vill iallafall inte jag sitta och titta på en sommardesign! :)
Imorgon tänkte jag ta in Carisma och bara borsta som aldrig förr! Hon skall gnistra av renlighet när hon går ut och rullar sig igen ;) Haha!

Vad tycker ni om nya designen? Ser ni den inte, tryck F5 :)

Nu skall iallafall jag titta på sagan om ringen 2 på 3:an ;) Hörs imorgon!

Fotosession i hagen ♥

Med en mycket smickrande flugluva på världens bästa häst!








Hon har tappat vänster fram (alltså skon) så om ni tittar riktigt noga skall ni nog kunna se ifall ni vill :)
Blir alltså ingen ridning idag eller imorgon, hoppas bara han kan komma på måndag morgon för annars
kan vi ju inte åka på träningen :( Och då skulle jag bli SÅHÄR ledsen: IDnalsgnienmr,dls<we!

Och det vill vi ju inte? Haha, :)








Går ut och tar några kort!

De kommer upp här senare :)


Hoppning - höjd

Tycker detta är ett ganska speciellt ämne att skriva om, men gör ett försök!


Säg till mig om jag har fel, men många tycker att det är "coolare" att hoppa högt. Och då tror jag att när man som jag har en unghäst som behöver mer träning och så, kanske att när man lägger ut bilder att man får lite mindre respekt. Själv tycker jag att det är roligare att titta på bloggar där ryttarna är uppe på hög nivå, det är ändå dit jag vill komma en vacker dag. Sen tror jag också att det finns många som inte förstår att hästen behöver värmas upp innan på lite lägre hinder.

Men jag vet att Carisma är redo att hoppa högre, vi skulle rent utsagt kunnat hoppa en meter när jag hoppade i hopp paddocken. Men jag tog det lugnt. För att hon tog ett hinder som var 10cm högre en vi tillsammans hoppat förut, vilket jag tycker är ett steg framåt i rätt riktning. Ett av mina mål är att hoppa 1meter innan året är slut. Jag är 100% säkert att jag kommer klara det. Kanske även högre, vem vet?

Men det har också blivit en prestige i att hoppa högt. När jag har tränat med mina kompisar har de alltid kunna hoppa högre än jag, vilket de inte gör just nu. Jag är glad för att jag har kommit så långt som jag gjort efter allt som hänt med Carisma. Det är därför jag också lägger vikt i att hon inte vägrar t.ex, att hon hoppar utan att göra monsterhoppet och att hon vill hoppa. Det tycker jag är det viktigaste, att hon tycker det är roligt!

Vi har gått ifrån att vägra på 40cm till att glatt skutta över 90cm med marginal. Självklart har vi haft fram- och motgångar under den tiden men vi har lyckats och nu ligger vi bara 10cm under vårat mål. Det tycker jag är det viktigaste. Inte hur högt det är. För jag tycker det är kul att hoppa högt, känslan när man är över hindret och hon inte river, även innan när hon spetsar öronen framme vid ögonen och inte tvivlar en sekund på att hon inte skulle kunna komma över det. Det tycker jag är det starkaste. Det kallar jag tillit. Att jag har fått henne att veta att hon kan, men också att hon har fått mig att våga.

Men om inte olyckan hänt i början, då kanske vi hade hoppat 1meter redan nu? Kanske hade hittat formen helt totalt och inte litat på varandra till 100% som vi faktiskt gör nu.

Men olyckan gjorde vårt band starkare och hon vet att ifall jag säger att hon klarar det, så gör hon det! Och det gör att hela jag blir alldeles varm inombords. Då vet jag att hon älskar mig lika mycket tillbaka!

Men alltså jag tycker att det kan vara lika roligt att ta sig igenom en bana felfritt på 60cm som att hoppa 90cm för första gången!



typ 50-60cm, då vi var tvungna att lägga ner hindret på snedden för att hon vägrade hela tiden..



Hoppar 90cm utan att tvivla en sekund,


Det kallar jag framsteg!


Vad tycker ni? Har ni andra åsikter än detta? :)

Hur mycket regn som helst :(

Skall ta in hästarna nu och så skall de få torka med fleecetäcke och mat :)
Så skall jag passa på att putsa. Tar med kameran så de kommer några nya bilder här på bloggen! :)
Så hörs kanske om någon timme eller så,

Sålänge skickar jag med en gammal bild.



Nike vs. Catago

Vilken gillar du bäst? Ser typ precis likadana ut, men vad vet jag?


vs.        








Dagens vill ha:

Great Brittain Schabraket fr. John Whitaker




Premium Jumping Boots (VICTORIA FRONT) fr. Schockemöhle



Hansbo Royal 2010 fr. Hansbo (inför kronprinsessansbröllop)



Fleecetäcke m. Sverigeflagga - Om någon vet vem som gjort täcket kommentera snälla!





Känner mig insnöad på nationsmotiv men jag tycker det är så jäkla snyggt!
Vad tycker ni om hela "flagga på utrustningen grejen"? Som på GPA-hjälmarna t.ex?






Otursdag nummer 2 ..

Blev ingen ridning med Ella och Ina idag, för Carisma hade tappat ena skon fram! Så himla typiskt bara! Fast vill inte riskera något så hon får gå och skrota i hagen idag :) Hon trivs där så det tycker hon nog bara är skönt! Måste ju få tag på hovis nu igen, så hoppas han hinner komma innan måndag iallafall, eller rättare sagt han måste komma innan måndag! För då skall jag ha dressyrlektion för Annelie, så jag måste kunna det! :(

Måndag börjar också skolan, så håller på att plocka ihop lite och rensa inför det så kanske det inte blir lika fullt i mitt skåp direkt, eller ja det kommer det att bli men let's hope so anyway!


Så förlåt för min usla uppdatering idag, men nu vet jag ju inte när jag kan rida igen så vi får se hur det blir iallafall, :)
Tack för besöken idag! Jätteroligt! :)

Så hörs lite senare eller så, nu skall jag fortsätta rensa och så :)
Kramar!




Idag är det sista veckodagen...

...på mitt underbara sommarlov! Detta sommarlov har gett mer än bara sol och bad, de bästa kompisarna och min fina familj. Jag har lärt mig mer om mig själv, jag vill ta hand om mig och jag skall ta nya tag inför skolan. Nu kommer jag ju få betyg, börjar i 8:an. Måste ta vara mer på mina läxor och allt där emellan. Men därför känns det extra bra att nu ha en tillflyktzon, där alla mina problem försvinner. Där jag kan titta på min älskade Carisma och sedan känna mig nöjd och glad igen! Glädjas åt de jag har och tillbringa nästan hela min tid med henne efter skolan.

Det kommer självklart bli jobbigt när vi flyttar tillbaka henne till Annelie men hon mår ju bra där också så jag tror det blir ganska bra ändå :) Och då har jag ju ridhus och så, förutsättningar jag inte har hemma. Även om jag har många andra jättebra! Så är det de bästa för oss och vår utveckling just nu!


Gick upp ganska tidigt idag du alltså, måste det. Fast imorgon tänker jag faktiskt sova, det är som en vanlig lördag egentligen! Idag kommer ju Ella och Ina och vi skall hämta dom runt 12 någonting. Så vi rider kanske runt 1!


Tror det var detta just nu, Godmorgon!
Skriver lite senare ;)

Sommaren är snart slut, vad tycker du om det?



Min bäbis, jag älskar dig!

Terrängritt

Red standardrundan ner till Upphärad, skuttade stenmur, pinnar och rishinder :) Hon gick även över bron utan några större beskymmer och jag blev jättenöjd över skuttis! ♥

Jobbade mer än jag normalt gör på uteritter, men har ju inte ridigt så himla mycket dressyr så hon gick riktigt bra och blev mjuk och frustade och så, känns riktigt bra nu när hon börjar hitta sin form bättre och bättre för varje dag!
Men hon är bäst min lilla älskling! Tränade mycket halt och så vilket gav jättebra resultat, så hon var väldigt stadig och det kändes underbart bra idag helt enkelt! Då blev jag jätteglad såklart ;)

Köpte också en hovolja idag som jag använde innan och det såg riktigt bra ut! Har också införskaffat mig Biotin, i pelletsform (påverkar hennes hovar och pälsen så t.ex pälsen glänser mer och hovarna blir starkar och sådant bra).
Men det kändes alltså jättebra idag så har väl inte så mycket att klaga på! :)


Pratade även med Ella och Ina för en stund sedan, då de skall komma hit imorgon och vi skall rida delehed/snartorp vägen! Vi får åka två gånger eftersom att Sunlight (Ellas häst) vill stå brett i transporten och kan annars sparka mellanväggen. Det vill vi ju inte med våran nya begagnade transport! Så vi åker alltså två gånger, men när vi kommer ner till Snartorp rider de hem den vägen så det blir nog bra ändå skulle jag tro :)
Blir en riktig konditionsrunda imorgon med andra ord!

Vilket långt inlägg det blev nu! Ingen skada skedd, har inte uppdaterat så mycket idag ändåså!
Var ju i stan på Överby förut så köpte också med mig ett par nya tyglar, likadana som jag har fast bredare :)

På Måndag eller Tisdag skall jag åka över till min dressyrtränare och rida ett dressyrpass för henne :)
Det blir kul tror jag ;) Så får jag lite mer och träna på, hoppas Carisma är lika mjuk då som hon är nu!
Hoppas hon jobbar bra då, hihi :)

Kramar till alla som orkat läsa hela inlägget!
Massa cred för det!
Hörs lite senare eller imorgon, får se :)







Åker till stan...

...för att shoppa lite innan skolan! :(


Senare skall jag rida lite dressyr, så det blir bra tror jag :)


Vet att det blir korta tråkiga inlägg för tillfället men det blir bättre sen när jag ridit!
Jag är väl borta några timmar men rider iallafall inte så sent ikväll!
Så vi hörs väl lite senare, skickar med en favorit i repris!






Varit hos Nora hela dagen,

så har inte kunnat blogga, eller rättare sagt inte orkat ;)
Rider imorgon istället, skall även till stan så vi hörs imorgon innan förhoppningsvis!
Massa kramar!



Bara för att jag har ett liv!

Vad heter hästen? Kitty "Carisma" Kanon
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Hehe, nä eller jag kallar ju henne bara för Carisma så jag bryr mig inte så mycket om vad hon heter egentligen faktiskt!
Det är ju inte namnet som räknas!
Vad kallar du hästen? Carisma, Luffi eller bebi :)
Vad kallar andra hästen? Carisma antar jag!
Hur gammal är den? 5år :)
Vilket år/månad/dag föddes den? 17 maj 2005!
Vilken färg har den? Brun
Har den några tecken? Vita kotor bak med dalmatinerprickar ;)
Hur hög i mankhöjden? 150-153cm någonting ;)
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vem red in/utbildade hästen? Jag vet inte men Martin Pettersson och även hon vi köpte henna av kanske.

Är den tävlad i hoppning?
Nej.
Vilka klasser/hur högt? Hoppad 1meter men aldrig tävlad.
Är den tävlad i dressyr? Nej.
Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nej. Men vi tränar lite på det nu :)
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej.
Vilken nivå? -
Är den tävlad i galopp? Nej, men hon är jädrigt snabb, så skall åka någongång till en galoppbana iallafall, inte tävla men springa ;)
Vilken nivå? -
Är den tävlad i något annat? Nej.
Vad i så fall? -
Har den tävlat in några pengar? Tvivlar jag starkt på eftersom hon inte tävlats!
Hur mycket? -
Har den haft föl? Nej
Vad heter fölen? -
När fick den den/dem? -
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare?
Hihi, ja! :)
Hur är den i skritten? Ibland springig men oftast mjuk och bra!
Hur är den i traven? Korta steg, men skön ändå :)
Hur är den i galoppen? Fin, bara lite svårt med rätt galopp ibland. Hon är sjukt snabb i vilket fall!
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? Ja, fast behöver mer träning! ;)
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Ja, oftast :) När hon jobbar gör hon det, så då ser jag det bättre :)

Är hästen pigg?
Hihih, ja.. ibland kan hon bli en ko men hon vill gärna vara alert.
Är hästen trög? Olika dagar, när hon brunstar kan hon bli en smula trög. Både mentalt och fysiskt ;)
Är hästen stark? Ja, när hon inte vill/orkar jobba rätt.
Är hästen het? Efter vi galopperat race, är hon extrem galopphäst.
Bockar den? Haha, aa en gång fick hon ryck och bocka som fan.
Har du bockat med den? Inte direkt att jag ville att hon skulle bocka? Eller va är det för fråga?
Stegrar den? Hon skuttar ibland när hon inte vill gå, med bakbenen, så det är inte så högt.
Har du stegrat med den? ja, eller småskutt då!
Sparkar den bakut? Hihi, jaa. Hon är inte sur utan det är av glädje när hon sprarkar bakut! ;)
Har du sparkat bakut med den? yes
Skenar den ofta med dig/andra? Nää, aldrig, hon har blivit stark en gång men inte så att man inte kan stanna henne.
Har du skenat på den? nä,
Är den tittig? efter galopprace ;)

Har du badat tillsammans med den?
Nej, men skulle gärna vilja faktiskt!
Har ni hoppat tillsammans? Haha, ja! 90 igår ju! :D
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja, hur många gånger som helst!


Hoppar hästen bra? Jaa, min lilla hopphäst :) haha!
Gillar den att hoppa? Ja, hon tycker det är jätteroligt :)
Har den bra hoppteknik? Ja, hon är jätteduktig :)
Hur högt brukar du hoppa med den? 90 som högst ännu, men brukar träna 60-80. Nu kanske också 90 då :)
Hur ofta hoppar du den? En till två gånger i veckan :)

Hur är den när den rids ut?
Mysig och snäll ;)
Tycker den att det är kul? jaa :)
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Samma ungefär!


Står hästen i box?
Ja, under vintern.
Går hästen på lösdrift? Nej,
Hur mycket och vad äter hästen? Lusernpellets, korn, betfor, b-vitamin, lusern och hösilage på vintern. Annars korn mest på sommaren :)
Går den i hagen varje dag? Ja absolut!
I en stor eller liten hage? Stor, :)
Hur länge går den ute per dag? Nu under sommaren hela tiden förutom när jag rider, Annars typ 07.00-18.00 eller något :)
Gillar den att vara ute i hagen? Ja, det gillar hon mycket :)
Har den vindskydd i hagen? Ja, både ett litet hus och mycket träd runt hela hagen.

Hur ofta rids hästen?
5-6dagar i veckan oftast.
När den tränas vad gör ni då? Dressyr, hoppning, terränghoppning, uteritt & promenader typ.
Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Hon brukar antingen bara stå eller så borstar jag och gå på en liten runda, då går hon som en hund :)
Borstar du hästen före och efter ridningen? Ja, :)
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? På sommaren gör jag det om hon blir jättesvettig annars brukar hon svallna av fort eftersom hon har så tunn päls. Vintern blir får hon stå med svett/fleecetäcke tills hon torkar och sen så tar jag på henne thermotäcket i guess :)
Hur länge brukar ni rida varje gång? Oftast typ 1h eller så.
Hur tycker du att man ska rida för att klara av hästen? Jag fattar inte riktigt men alltså man får väl ha sina egna knappar på vad som passar bäst för hästen. Alla hästar är olika.
Är det en svår eller lätt riden häst? Hon är ju unghäst så hon kan ju hitta på vad som helst när som helst, fast jag tycker det blivit mycket bättre!
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privathäst

Vem äger hästen?
Jag, Amelie Einarsson! Jag var faktiskt med och betala iallafall minst halva Carisma med pengar jag sparat ihop!
Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? Ägare
Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? Provred först två gånger innan med fick hem henne 3/3 2010
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Hoppas på hela mitt liv! Beror på hur mycket jag växer och så, men Carisma växer typ med mig.
Vad har ni för mål i år? Bli säkra på hinder, hoppa 1 meter och hitta formen :)
Har ni nått några av dom redan? Ja, hoppade ju 90 igår och hon tvivla inte så är ju en bit påväg iallafall!

Rider du privatlektioner på den?
Ja, skall börja med mer regelbundet nu i vinter!
Hur ofta? Varannan hoppning och varannan dressyr, inte samma vecka ;)
För vem? Judith hoppning skall jag börja för antagligen och sen Annelie dressyr! :)
Hur länge håller den lektionen på? 1h dressyr, vet inte riktigt hur långt med hoppning men antar runt 1h! :)

Är hästen snäll i stallet?
Ja, men har typ fått lära henne att stå stilla för hon hoppade bara runt. Så nu står hon jättefint och typ sover i stallgången! :)
Kan hästen stå lös i stallet? Haha, ja men hon går gärna till matpåsarna, fast om jag säger till henne så går hon in igen och ser skamsen ut ;)
Måste hästen vara uppbunden? Nä, inte i boxen när dörren är uppen iallafall.
Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Båda, :)

Vad har den för sadel/sadlar?
Kamila Du Pont Allround. Skall köpa en hoppsadel någon gång snart och sen måste vi även ha en ny sadel eftersom hon växer :)
Vad har den för träns just nu? Pullar ifrån Kingston och två achen, ett från hööks och ett källquist från Tre hästar i Kungälv.
Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Showmaster senskydd och bara vanliga lindor ibland.
Vad har den för bett just nu? Nova.
Vad har den för täcken just nu? Ett blått Riding House.

Tror du att hästen gillar dig?
ja, antar det :) hon gnäggar efter mig och sånt :)
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Hon kommer när jag ropar och hon vill hela tiden följa efter och gosa och sånt ;)
Gillar du hästen? Hon är det bästa som finns, älskar henne!
Nämn minst 2 saker som är - med hästen: Jag älskar alla hennes mindre bra sider också så det finns inget - för mig faktiskt.
Nämn minst 2 saker som är + med hästen: Allt med henne är + men att hon är väldigt vacker också då!♥

Har ni många minnen tillsammans?
Ja :) Båda tråkiga och roliga!
Nämn det bästa: Varje dag med henne är den bästa!

Sista frågan.. Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Säger det varje dag. Hela tiden. Tänker det till henne när jag skall sova, när jag bara gå förbi säger jag det och hon är helt enkelt bäst och jag älskar henne av hela mitt hjärta!




Äkta kärlek när den är som bäst!♥



Måste till Hööks någon dag.

Skall då köpa nya tyglar, höpåse och gå runt där och titta lite.
Men det ändå jobbiga är att jag har guldigaspännen och alla på hööks till svart är silver.
Eller iallafall de flesta. Det med guldigtspänne är en vävribbstydel och det kan jag inte rida med,
det är för jobbigt tycker jag! Jag älskar min tygel som jag har/hade nu, en gummivävtygel.
Den är jätteskön och rida med och man får ett jättebra grepp.


De som jag väljer mellan nu är dessa:

Lädertygel, kantflätad




Gummitygel m. Mässingspännen




Gummivävtygel





Vilken är bäst enligt er?


Sen vill jag också passa på att säga att Hööks har 15% rea på alla säkerhetsgrejer nu och fram till 29/8. Det betyder hjälmar, ridvästar, stövlar och skor! Så passa på att fynda! :D

Hööks hemsida: länk.



Så, vad tycker ni? Vilken är bäst?





The sun is shining everyday, but it's far away

Idag skall jag tvätta min häst tror jag. Japp det tror jag faktiskt jag skall göra.
Fast bara ifall regnet håller sig borta. Annars så rider jag kanske lite dressyr senare!

Idag skall jag iallafall vara med Nora, det var jättelänge sen så det skall bli riktigt kul! :)


Men antar att vi hörs lite senare! :)





Rekord i höjd!

Idag har jag och Carisma hoppat 90cm!
Hon hoppade jättefint och ville verkligen så är hur nöjd som helst!
Det är det högsta jag hoppat med henne och det såg faktiskt inte högt ut,
men med tanke på det som jag sett i söndags med 120cm hinder så kanske inte det är så konstigt egentligen!
Blev bilder men alla blev suddiga, så skickar med 90 bilden iallafall :)



Min fina häst! ♥

Hon var också riktigt fin under uppvärmingen och var riktigt mjuk och gick jättebra, hihi :)

Hörs imorgon! :)



Bana för idag.

Gymnastikbana, kanske några hinder på lite högre höjder om allt går bra.
Så här kommer min övning!


En väldigt simpel grej, men då ser ni iallafall! Har tränat denna en gång tidigare, det gick riktigt bra!




Det är ganska dåligt väder men det kanske blir några bra bilder ändå! :)
Hoppas det iallafall! :)
Hörs lite senare då!


Fick tag på Claes nu!

Så åker över sedan och hopptränar, förhoppningsvis kommer bilder ikväll!


Igår gick också mina tyglar sönder så måste köpa nya sådana!



Jag älskar dig bäbis!





Rider senare alltså, nu skall jag bara sitta här och ta lite frukost :)
Håll er uppdaterade till ikväll!



Update på topp eller vad?

Nää inte alls faktiskt, har varit hos Emma sedan vi red imorse.


Ramlade av idag också faktiskt. Red ut till terränghindrena och hoppade diket och då gav hon världens bock, och sen så hoppade Emma och Julia framför oss och Julia lyfte inte fötterna så bra (haha) så Carisma bara wft och så sprang hon åt andra hållet. Då gick också min älskade tygel sönder så måste tyvärr köpa en ny! haha typiskt!


Imorgon skall jag hoppträna i stora paddocken, skall bli kul! Åker transport dit, även om det är hos mina grannar så kan Carisma behöva lite mer träning!

Förlåt för min uppdatering bara, kunde säkert uppdaterat mer men orkade inte ;) Det blir sådana dagar med!
Men imorgon blir det alltså bättre, rider runt 5 någon gång, så det kanske blir lite bilder! :)

Hörs iallafall imorgon nu skall jag titta på teve ;)
Kramar!


gammal men söt bild! synd med hinderstolparna bara :(


Träningsvärk

hihi, inte så konstigt men ändå! Jag tänkte kanske gå och hoppa hos Claes idag, men jag kanske vill rida ut också. Jaja, det får bli hur det blir helt enkelt! Men jag skulle ju helst vilja hoppa efter allt som jag såg igår! Fick en sådan lust igår att komma ut och träningstävla och klubbtävla och sådant och komma upp i höjder där för eftersom lokal går på minsta 80 eller 90 för mig, så måste jag träna lite mer, haha :) Så jag skall ringa Emma om en stund. Nu skall jag ta lite frukost och sen sitta här vid datorn ett tag till ;)

Om det blir hoppning kommer det bilder :) Tänkte isåfall ta det svarta sm-hopp shabrak! Men det löser sig! :)
Massa kramar på er alla så hörs vi senare!



VINNAREN I TÄVLINGEN

Vinnaren blev alltså Emma Strand och Fröken Julie!

Men det blev jämnt på slutet då Ella och Sunlight fick ännu en röst!
Men vinnaren blev alltså då tillslut Emma Strand och Fröken Julie,

Klicka på bilden för att komma till Emmas blogg!


Det blir alltså Emma som kammar hem hästgodiset och en länkning! GRATTIS!


Bara det att Emma är min bästa kompis så det kanske är lite konstigt fast, ni har ju röstat!

Ha det bäst!



Värre än ett träningspass

Stått hela dagen som funktionär på Närk, har sättit upp bommar, krattat framför och bakom hinder, flaggat för start och mål och även haft väldigt väldigt roligt! Men som rubriken säger var det absolut väldigt jobbigt. Och inte bara lite jobbigt, utan... ja.. hur jobbigt som helst! Men ändå kul, man fick se så många olika ridstilar och olika hästar, många väldigt fina och andra mindre fina. Om man nu får säga så. Det jag tyckte var mest spännande på hela dagen var nog att få va med "bakom kulisserna" :) Det var riktigt givande inför framtidens tävlingar! Och jag gjorde verkligen mitt bästa som banpersonal! Sprang säkert 3mil eller något! Haha.


Rider inte idag, för jag är helt körd i benen. Så imorgon blir det uteritt med Emma, Ella och Ina! Skall bli himla kul! Rider nog Delehed-Snartorp vägen, :) Nu skall jag ta ännu ett glas med isvatten och spela lite horse academy! :)
Massa kramar till alla mina söta läsare, keep it up gullnosar!





På andra sidan hagen.

Skall ju vara funkis idag på närk så gick upp rättså tidigt. Så ropar mamma att jag får komma ut för hästarna står på havrefältet. Jag bara vaaaaa? Så springer jag och kastar på mig slumpvalda kläder och så står hästarna och äter havren som inte ens är klar jag bara hmmm... gott? Men som tur vad gick vi och tog dom bara utan något större motstånd. Så fick dom stå i stallet när vi tittade vad som var fel i hagen. Men det var tydligen grinden som var uppen. OPSSS säger jag bara till mig och Emma. Fy skäms på oss!

Tur att vi har snälla hästar, eller vad säger ni?


Iallafall kommer jag hem någon gång i eftermiddag och det ser ut som att Emma och Fröken Julie tar hem sommarbildstävlingen! :) Men tills jag avbryter den och avgör så är det fritt fram och rösta! :)

Nu måste jag äta frukost och ta på mig bra kläder!
Tjingeling!



Dressyr/Hoppning/Kondition

Ett väldigt blandat pass idag, men det var kul! Började med att skutta terränghindrena och sen började jag med dressyren. Först kändes hon väldigt stel, så jag började med lösgörandeövningar, gjorde typ volter och åttor hela tiden. Sen blev hon mjukare och tillslut jobbade hon helt okej :) Började då med skänkelvikningar och fram- och bakdelsväningar som hon fixade riktigt bra och var jätte uppmärksam. Så det var riktigt härligt. Sen blev det galopprace. Haha, jädrar va snabb min häst är ärligt talat! Det märks att hon kan springa haha. Ni skall få en video på när vi galopperar någon gång, min underbara galopphäst! Haha :) Hon klarade också dikét utan ett ändå tvivel idag, och jag fokuserade mycket på att sitta upprätt mellan hindrena och luta mig mer framåt och hjälpa henne över hindret! Då blev det jättebra och hon hoppade riktigt fint! :)


Imorgon skall jag vara funktionär på Närk's regionala tävling. Skall bli riktigt kul, anmäld som banpersonal haha :)
Så det kanske kommer några bilder, vad vet jag? :)

Vet inte riktigt vad jag skall rida imorgon, jag vet bara att jag skall rida någon sorts ridning.. Haha.
Det får ni ju veta imorgon! Också avgörs tävlingen imorgon, inte så många röster men just nu är det Emma Strand - Fröken Julie som leder tävlingen! :)
Fortsätt rösta om ni vill! :) Ni hittar tävlingen i Senaste inläggen.

Vilket långt inlägg det blev! Nu skall jag ta isvatten och gå upp och titta på teven :)
Massa kärlek på er! Hörs imorgon!


Du betyder allt för mig flickan!


JESUS

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=379803&inriktning=7&typ

Jakob Ling-Vannerus häst Munsboro Destiny! :)
OMG jädrar vilken häst. och vilket.. billigt pris! haha. inte! Haha, iallafall lycka till med försäljningen! :)





Beslutsångest!

Vilken skall jag ha? Tell me!



eller


























Måste ha hjälp! :) Kram,



14 Augusti

Imorgon avgörs tävlingen och det är inte så många som röstat ;( Men det gör inget!

Idag skall jag ju rida ut till torpet och gärdet, och mamma skall antagligen med, fast det är inte säkert.
Men håll er uppdaterade efter mer inlägg! Man vet aldrig med mig ;)

Och jag vet, jag vaknade någolunda tidigt idag! Amazing!
Hörs lite senare,


världens vackraste varelse. jag älskar dig♥



Smart kommentar!

Tack så jättemycket, tycker det är jätteroligt med bra kommentarer ifrån läsare!
Skall absolut lyssna på detta och köpa ett sådant! :) Tack tack tack tack!

Synd bara att du var Anonym för annars hade jag länkat och allt möjligt till dig!


Svar:
Va smart du är ;) Jag skall köpa ett sådant nu ;) Tack så mycket för att du delade med dig! :)


Om ni inte kan se texten, så titta lite extra! :) Haha, nä men då fixar jag en större :)

Hörs imorgon bästa!



Transport fix

Hela dagen har gått åt handla, och sen fixa transporten. Ett riktigt roligt jobb att fixa den så den såg nästan ut som ny! :) Red inte idag, så skall iallafall rida imorgon, då blir det dressyr och förhoppningsvis bilder! :)

FÖRE



EFTER




Så vad tycker ni? :) Jag är iallafall riktigt nöjd :)
Kram bästa läsare!



Hemma efter några timmar på Överby

Köpte färg till transporten, det blir röd & svart :)
Plus slippapper och tejp så det ser bra ut :) Emma kommer och hjälper mig om en stund och göra iordning den :)
Det blir nice tror jag :) Före och efter bilder kommer :)

Himla massa kramar,



Det är alltid så svårt med rubriker.

Idag hade jag tänkt fixa lite med transporten :) Skall försöka få min mamma att åka till stan med mig och köpa färg till stripesena :)
Sen skall jag också sätta in transportgrimskaften och hönätet :) Tack för alla besökare jag får nu, jätteroligt! :)

Sen ett tips för er som har facebook, Horse Academy.
Det är ett spel som man får ha sin egen ranch och träna hästarna och sen tävla dom i antingen terräng eller hopp :)
Man får inte välja men jag tycker båda är roliga :) Så testa!

Är det någon som spelat Horse Academy innan? :)


Hörs lite senare i guess, sötisar!



Dagens allt

Svängde in på Sussies när vi varit i Alingsås och fick med mig en Kingsland Ladies Shirt och transport grimskaft+hö nät.


Åkte sedan och hämtade transporten, :) Skall göra stripes någon dag i veckan, så får jag visa före och efter bilder på den sen ;)


Ridpasset
Sen hoppade jag också, försökte filma men hon var bara allmänt stressad och mamma fatta inte min mobil så det gick inte så bra. Men när mamma lagt undan kameran så gick det bättre och då körde jag bara lite dressyr och då gick hon jättefint och blev riktigt mjuk och så. Jag hoppade högst 70cm, men det Emma red dressyr i paddocken samtidigt, så det blev lite fumligt. Men som sagt riktigt nöjd, även om det kunde gått bättre.

Imorgon tänkte jag rida ut till gärdet för att rida dressyr, hoppas mamma kan följa med då och ta kort på mig och min älskling :) Carisma du är bäst♥

Nu kommer outfit från idag :) Ingen bild blev speciellt bra så detta blev den bästa haha ;)



Jag
Hjälm: Safe Ride DL
Tröja: Kingsland Ladies Fine Peach
Ridbyxor: Kingston
Ridstövlar: Mountain Horse

Carisma:
Träns: Kingston
Sadel: Kamila Du Pont
Schabrak: Gold Medal



Det har väl inte varit den bästa uppdateringen idag i guess men det kommer sådana dagar också :)
Hoppas på bilder imorgon, och glöm inte rösta på rätt bidrag i tävlingen! :)
Hörs imorgon kära läsare ;)



Hoppning ikväll,

stay tuned efter video och bilder! :)

Skall få mamma att filma med min mobil så får ni se :)
Hörs lite senare kära läsare!


Carisma är inte skön att rida barbacka på

Ikväll red jag och Emma ut ner till bron, vilket resulterade i att vi gick över och att vi gick tillbaka ;)
Blev mycket fart, och några skutt :)
Så det var mysigt. Jobbade lite med henne när vi red tillbaka, skänkelvikningar och tillslut blev hon jätte go och gick jättebra och jobbade. Blev jättenöjd :) Sen när vi var vid min väg så var jag bara tvungen att gå av, jag kunde inte sitta på henne längre! Det gjorde så ont i rumpan och jag bara hoppade av och ledde henne hem igen ;) haha.

Imorgon blir det dressyr eller hoppning :) Har inte bestämt mig! Något av det blir det och jag skall försöka få med mamsen, :) JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!

Glöm inte rösta på rätt finalist i tävlingen! :) Kramar,






Bidrag - Veckans bild

Idag börjar röstningen på bästa sommarbild! 5 bidrag tävlar så se till att rösta! :)

1. Alma Holmström -  Loki von Uhlenhof



2. Ylva Gustafsson - Two In One



3. Anna W - Elma B (du har tyvärr inte skrivit dit efternamn så jag kan inte skriva något där)



4. Emma Strand - Fröken Julie



5. Ella Lundgren - Sunlight V




Så kom igen och rösta nu! :) Tävlingen avgörs på Söndag 15 Augusti.
Så rösta nu! :) Lycka till alla finalister!





Haha,

jag och Ella vaknade klockan 1 idag ;) Jag har nog aldrig vaknat så sent ärligt talat!

Idag blir det iallafall dressyr, skall be mamma följa med och fotografera.
Kanske lägger fram några bommar, så får hon lyfta på benen ;)
Förlåt för ett så sent inlägg, inte med mening haha :) Uppdaterar lite senare! ;)

Kramar,



Bilder från idag











bästa vänner på äventyr! :)




jag älskar dig Carisma!♥

Skriver mer imorgon :)




Min underbara häst! :)

Hon var jätteduktig idag fast att det var ett nytt ställe och allt! Jag blev jätte stolt :)

Red dressyr på ängen, en jättebra och fin äng ;) Tränade på det som jag sa, volter, skänkelvikningar osv.
I slutet blev hon riktigt rund och fin och jobbade bra med bakbenen! :) Så är jättenöjd!
Detta betyder också att jag kommer kunna åka och träna på Laxgården för Judith! :) Längtar tills jag kan börja med det! :D Skall bli superkul! :) Det är hoppträningar då men ändå ;)


Den ända dissen jag kan känna är att Carisma blir så himlans svettig när hon åker transport :(
Fast hon har så tunn päls så det går ju över, men hon behöver bara ha en med bra ventilation, haha :)
Men hon är duktig min lilla rumpis!♥

Bilder kommer senare, orkar inte nu :)



I can see the sun!

Det var ett tag sedan! Men nu är den alltså här och hälsar på och kommer nog snart bli nerbrottad av ett stort monster åskmoln! Så då säger jag väl: Solen, det var kul att du kunde titta förbi!


Idag skall jag ju till Ella runt halv 5. Åker nog kanske lite tidigare eftersom att Carisma har en tendens att bli väldigt, väldigt stressad ibland ;) Men det är nog ingen fara, hon känner ju Sunlight :)

Sen kanske vi skall hämta transporten också, så skall jag göra lite strips på den, för just nu är den helt vit/grå :)
Vad tycker ni jag skall ha för strips på den?
Säg två färger! :)


Hörs senare! Kram,




Konditionsträning

Red ner till Upphärad idag, en riktigt mysig tur efter att hovis kommit! :)
Träffade Emmas mamma och sen red vi tillbaka igen, bron gick förvånansvärt bra idag! både dit och tillbaka! :) Såklart tveka hon lite, men hon var jätteduktig idag min lilla älskling.
Skuttade lite över några pinnar Emma satt upp i skogen också, ett snett hindet så det kanske var 50 längst ner och 80 högst? Något sådant iallafall! :) Sen körde jag lite galopp på ett stort gärde, då hon verkligen fick springa av sig och gjorde sig väl förtjänt av det, det blev även några lyckobockar och skutt med öronen framme vid näsborrarna typ av glädje, haha min lilla bäbi!♥


Imorgon skall jag åka till Ella och rida med henne och Ina lite. Det blir roligt, ser fram emot det! :) Så skriver mer imorgon, det blir ju antagligen dressyr på gärdet, så då kanske jag kan be min söta snälla mamma att ta lite kort? :)
Vi får se, något blir det iallafall!

Ridpasset imorgon
Det är ju egentligen lite svårt att bygga upp ett ridpass innan, men bara lite saker som jag tänkte träna på:
  • Skänkelvikningar, skritt & trav.
  • Tempoväxlingar
  • Övergångar
  • Halter
  • Formen
Det är lite av det jag kommer öva på imorgon om vi rider dressage! :) Men det återstår att se!
Massa kramar och allt sådant, hörs imorgon!


min prinsessa♥


ÖVERASKNING

jag har köpt en transport idag! bilder kommer! ;)




Nu kommer snart hovis, så skall vi rida ut sen, tar med mig mobilen! :) Kanske kommer upp några bilder sen!
kramar,



Wild horses, I'll ride them someday

IDAG KOMMER HOVIS!! :D:D välförtjänt och behövligt! Jag och Emma rider ju somsagt till Upphärad och hälsar på Emmas mamma sen ikväll, men innan tror jag vi skulle vara om jag minns rätt! :)

Men det kommer mer senare promise, :) Tar nog med mobilen också ;)♥

Skriver sen, bye!



Mysig ridtur,

fast det började regna på slutet! ;)

Red ju somsagt Fredriksrundan och det gick väl bra, hon har förlorat lite kondis nu bara med annars okej.
Galopperade ett varv i båda galopperna först på gärdet, sen var hon trött och andades som aldrig förut!
Sen tog jag terränghindrena, det var inga problem och sen hoppade jag också diket, inte heller det något problem.
Men sen skulle jag hoppa efter Emmas häst, och då kunde jag knappast hålla Carisma. Jag bara va i helskotta, detta har aldrig hänt? Carisma har alltid varit så lätt att sakta ner tänkte jag,  det kanske bara är något tillfälligt.

Körde iallafall lite dressyr på gärdet sen, vilket gick bra och hon gick helt avslappnat och fint och hon jobbade på bra med bakdelen och höll formen jättebra :) Tränade också skänkelvikning i både skritt och trav vilket hon lyssnade fint på och sprang på i lugn fart, hon brukar annars bara springa iväg när vi gör sidövingarna. Så är riktigt nöjd med luffisen idag! :)

Imorgon blir det Upphärad, skall ta med mig mobilen och ta några bilder tänkte jag, så stay tuned!


Jag älskar dig Carisma! (bilderna är klickbara!)


Hörs imorgon kära läsare! :)♥



Blir ingen hoppning,

fick inte tag på Claes så jag rider Fredriksrundan och hoppar lite terränghinder och diket,
så hörs vi sen bästa läsare! Ni är guldvärda! :D♥

Tre frågor till er läsare, alla svarar? ;)
  1. Finns det något ni saknar på bloggen, att läsa om eller några bilder eller så?
  2. Skall jag göra om min design igen? Tröttnar fort, :) hehe!
  3. Fler önskemål? Skriv det här på 3:an! :)

Hörs lite senare, nu så kommer nog Emma snart, bye!




Banan till idag:




1. Precis som de står, bara en vanlig oxer.
2. Galoppombytningshinder, alltså byta galopp över hindret :)
3. Inhoppet i studsen.
4. Uthoppet ur studsen.
5. Inhoppet på volten.
6. Uthoppet på volten.


Idag skall jag träna mycket på rätt galopp, hålla galoppen, avstånd och få rätt galopp efter hindret.
Också vägar, som ni kanske ser när jag skall hoppa volthindrena :)
Önska mig lycka till! ;)



Dålig uppdatering,

men tack för att ni besökte ändå! :)

idag skall jag hoppa bana hos Claes om jag får för honom. Tillsammans med Emma och Julia också.
Jag skall försöka fixa film, men vi får se om den funkar att ladda upp eftersom det alltid är problem med det!
Men jag skall försöka fixa iallafall! :)


FÖRLÅT FÖR MIN DÅLIGA UPPDATERINGEN! Jag skall bättra mig nu, så kom tillbaka senare när filmen är uppe och allt om den funkar! Skall rida i eftermiddag/kväll så håll er uppdaterade iallafall! :)

Förlåt igen :(



Idag är det den årliga trädgårdfesten,

med alla familjens kompisar, så det kan bli lite dåligt med uppdatering.
Men skall iallafall rida sen! :) Skriver senare,




Ridpass i dimma,

det är nog första gången jag har ridit i dimma! Men det var roligt, och mysigt!
Johanna min syssling var med och tog kort, och kameran hade fel inställning så många blev suddiga, ni skall få se!
Fick iallafall några bra, men det var kul att hon ville vara med tycker jag! Och några kort blev ju faktiskt bra, det var ju kamerans fel att de blev skitsuddiga! :)
finisen ♥ va duktig du är! :)


Här kommer några mindre bra också! Haha ;)



Men schabraket va fint iallafall! :D



Ridpasset
Började med att hon var stel och springig, och tog bettet och sprang. Så jag blev nog ganska hård i början för jag blev irreterad på henne. Men jag började med lite lösgörande, skänkelvikning, öppna & sluta, volter, åttor och serpentinter. Då blev hon mjukare och började ge med sig i bakbena och höja ryggen lite. Så när jag galopperade blev hon bara jättejätte springig och verkligen sprang ifrån bettet, så jag tog verkligen tag i henne då. Sen var det en vattenpöl i paddocken också, och Carisma gillar inte vatten när man skall gå i den liksom sådär när vi rider ut och sånt.  Sen började jag göra volt övningen, alltså volter i alla hörnen. Bara små volter mest, men då började hon söka sig lite bättre. Men i slutet gick hon verkligen jätteavslappnat och frustade och tuggade i jättefin form och då gick vi några varv och sen så fick hon gå bara, då blev hon glad när jag klappade om henne och så :)

Red först lite med luvan men tog av den sen för hon smutsade bara ner den så får ta det en annan dag :)



Imorgon skall jag rida bomarbete om jag hinner, annars får Carisma stå. Söndag blir det banträning, alltså hoppning! ;) Nu var det de sista inlägget för idag, massa kramar!



Skall gå ut och rida om ett tag,

men hovslagaren kom aldrig och hörde inte av sig heller, så jag får ta det lungt.
Men vill bara att hon skall gå idag, så jag rider ändå,
bilder kommer senare,


Måste dricka vatten.

Min hjärna har smält när jag fixade mikrofonhögtalarna. som ni kanske fattar, gick det inte så bra.
Satan säger jag bara, tinitus och huvudvärk så jag var tvungen att ta en alvedon, som för tillfället inte hjälper ett smack! :( Äsch, jag måste ta mig samman.

Känns som ett väldigt onödigt inlägg, men jag kan inte hjälpa det!
Snart kommer hovslagaren som jag sagt 10000gånger, nä eller iallafall 3 gånger.
Min häst är blöt som en pool och jag hade tänkt och rida vilket jag också berättat några gånger.
Fast, först måste jag se ifall hoven blir bra med sko igen! HOPPAS PÅ DET!

Idag skall jag rida med schabraket och luvan :D:D:D:D



underbart.


Hos Ella!

Har precis avslutat repningen med bandet! :) senare kommer hovslagaren och sen skall jag rida! ;)

Förlt att jag inte skrev ngot i morse, hann inte för akte typ till Ella precis när jag vaknade!
(och plus att det ser lite konstigt ut, för Ellas dator har damp på å och d har hon inte det så det är därför. Jag orkar inte klistra in det hela tiden) ;)

Men jag skall iallafall rida lite senare ikväll, så då skall jag försöka få med mig en fotograf! :D ♥

Hörs lite senare, massa kramar,


Ella & Sunlight

Hjälpte min mycket kära vän Ella idag med design så nu skall jag länka till henne och ni hittar henne också bland mina bildlänkar! ;) Tryck HÄR om ni vill se på hennes! ;) Eller om ni vill, ni måste! :) Haha!

Imorgon! DÅ kommer det inlägg igen ;)


050810 - Jobbig åskdag!

Inte roligt var det, för man har inte kunnat göra något!
(jag skall väl inte klaga, jag har ju internet som jag kan använda även om det åskar)
Men ändå, det har ju varit skyfall och allt!

Nu har jag varit ute och tittat när Emma hoppat i paddocken och sen gick jag med Carisma upp till vägen så hon fick röra lite på sig bara! :) Emma och Julia var också med, :)


Ella har varit här hela dagen ungefär så vi har gjort en massa skoj :)
Nu skall vi göra negerbollar om vi har alla ingredienser till de och sen skall hon väl hem någongång runt halv 10 eller så! :) Imorgon blir det repning och sen hovslagare, och även ridning, dressyr i paddocken :)
Hörs lite senare eller imorgon, har inte bestämt mig ännu om jag skall sitta vid datorn hela kvällen eller om jag skall skaffa mig ett liv! ;) Men det märker ni! ♥
Skriver någongång iallafall!


STÄDAT

Nu skall jag städa lite till, sen kommer Ella, och sen skall jag rida lite :)
Hörs senare gänget,



Today's the day.

Oj, det var en sak jag inte berättat! det passerade väl när jag satte mig vid datorn den dagen!

Hovslagaren tog bort Carismas bakskor för ett missförstånd för jag var inte hemma så det var Emma som var med.
Och nu har Carismas hov "lossnat" lite på utsidan bak. Så nu skall hon få skor bak igen på fredag, vilket känns skönt men tänk om det blir samma igen. Det är därför jag inte kommer rida så hårt idag utan jag kommer bara skritta och så i paddocken och jobba henne i skritt :) Det förtjänar hon min lilla gullegris. Fast hon gick utan skor bak när hon kom, men eftersom hon slet ganska mycket på sina hovar så satte vi på bak med, och det funkade jättebra.
Så det vi menade till hovslagaren var att han skulle låta bakskorna vara, för att hennes fötter växer inte så mycket.
Så det blev lite fel, men det kan ju ingen göra något åt nu. Men iallafall kommer han på fredag eftermiddag och då på lördag skall jag nog inte rida, men söndag skall jag gå och bygga bana hos Claes och hoppa där tror jag. Inte tränat bana på ett tag. Så det blir nog bra! Nu vet ni det iallafall, men skall ändå försöka få mamma att ta kort på oss med det nya schabraket och luvan! :D:D:D

Men jag skriver lite senare! ;) Tack för 10prenumeranter på bloglovin' också, det är roligt! :)


Gladtjej = Amelie Einarsson

Nu har jag varit i stan och sen hämtat mitt schabrak/luvan! :DD
Här kommer några bilder, ta't dom själv *stolt* haha, nä men här får ni se iallafall! :)



Allroundschabrak Gold Medal Octagon - Röd

Nu åker jag ut i stugan, ha det!



Åker till stan nu,

samt hämtar mitt efterlängtade schabrak/luva! :)

Så senare får ni bilder på det! :) Hur låter det va? ♥

Hörs sen då, bye!


Nu har jag skuggade rubriker,




eller


?


Vill du också ha koden, kommentera så ger jag den till dig! :)

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

MITT SCHABRAK/LUVA HAR KOMMIT TILL KONSUM IDAG!
MÅSTE MÅSTE MÅSTE HÄMTA DET IDAG!!! :DDDDDDDDDDDDD
Kan ni se mitt happyface? :D


040710

Nu skall jag ta frukost, sen städa huset och idag får Carisma vila! :)

Men jag skall uppdatera ändå för jag tänkte få med mig min kamera ut i hagen sen :)
Och vet ni va? Carisma har börjat gnägga på mig när jag kommer i hagen eller utanför eller bara går förbi,
och då måste man ju gå fram och klappa på sötisen när hon är så go och snäll! :)

Men vi hörs lite senare då tror jag ;) Tack för besöken igen, det värmer! :)  
Skriver senare!




Ännu en uteritt, hehe :)

Det blev ju somsagt en uteritt barbacka idag, vilket gick mycket bättre än väntat!
Travade och galopperade också, men hon tyckte det var jättekul :)

Och på vägen i red idag så är det en bro, till Upphärads kända slinga, "Slingan" (Fantasifullt namn, jag vet!).
Och första gången tog det stopp, Emma fick gå av och leda Julia och Carisma hoppade över bron, så typiskt henne!
Haha, och sen så skuttade vi över ett dike och lite sådant! :)

Men på vägen hem igen över bron, då tog det stopp. Aa, vi stod nog där i minst 30min för att få över hästarna, och dom gjorde bara kossaminen och tänkte: glöm det!

Men sen fick jag gå av Carisma och då gick hon glatt över, efter lite övertygning att detta är inte farligt! :)
Som tur fattade hon också att det inte var farligt, man vet ju aldrig med min lilla tjej.
Men hon var en jätteduktig 5-åring idag och blev inte rädd för något utan gjorde lite småryck när killarna spelade fotboll på fotbollsplanen, (några nötter som sköt på varandra, inga som jag kände) Men dom skrek och höll på fast Carisma brydde sig inte så mycket :) Lucky me! ♥

Nu blev detta ett långt inlägg, men jag har lite mer att skriva! ;)

Vi tänkte hälsa på Emmas mamma, men hon var tydligen hemma hos mig då och fikade med min mamma så det var inte den största idén! Haha ;)♥

Nu skall jag äta, (sent, jag vet). Och sen se på teven!

Föresten, var det någon som missade Hidalgo på kanal 9 igår? Älskar den filmen! ;)

Hörs imorgon gänget! Tack för besökarna idag också! ;)♥ Jätteroligt!

When you love somebody, you do whatever it takes.

Godmorgon solstrålar! (jag menar inte bara er, utan att solen kanske vinner över argamolnen som är på himlen).

Carisma skall inte vila idag, men jag skall bara skritta ut en liten stund tillsammans med Emma så hon får röra lite på sig. Hon skall iallafall få arnika, och så skall jag rida barbacka.
Har bara gjort det en gång så nu kan vara den andra gången! :)
Det är mest för att det är som att sitta på ett hustak, haha. Men nu har hon blivit lite rundare så de går nog bra! :)

Rider inte försen ikväll rättså sent då antagligen. Det är fortfarande rättså varmt och jag vill helst inte ha blinning invation på min häst! Haha, ;)

Men rider alltså senare så ni behöver inte räkna med så mycket uppdatering utan kom tillbaka lite senare ikväll istället, ;) då har jag nog hunnit uppdatera!♥

Hörs senare!


Dagens uteritt,

Red ut idag, Delehed rundan bort mot gamla stallet :)
Jättekul och mycket tempo. Fast först försökte vi leta efter en väg och rida på vilket gick sådär och vi red nog överallt i hela skogen! Haha, hästarna gillade det iallafall!

Ramlade av en gång efter första galoppen, då Carisma trvärstannade och ajg flög och gjorde en volt över hennes huvud. Landade på fötterna, som tur va! Haha.
Sista galoppen körde vi "Westernstyle" och satt med långa tyglar och hållde i hjälmarna, ("westernhattarna").
Kan tänka mig att det såg ganska fånigt ut, men det var iallafall kul!
Så det blev en riktigt konditionsträning! Ni skall få se hur vi red nu!



Det är ju mycket större i verkligheten, men det var såhär bra jag kunde rita det i photoshop! Haha, gjorde bara en enkel grej både i beskrivningen och i målningen! :) Nu ser ni lite iallafall vart vi red idag! ♥

Carisma var iallafall trött som få när vi kom hem, hon bara stod och dega. Men som ni kanske fattade red vi ju hela vägen tillbaka också, och det var en lång ritt eftersom vi körde in i skogen och greja ibland också! haha! :)


Imorgon skall Carisma vila så de kanske inte blir den bästa uppdateringen, men jag tror att ni överlever det ändå!
Skall bara massera henne lite med Arnika eftersom hon antagligen fick lite träningsvärk idag! :) ♥

Men de va iallafall en mysig och lång tur, skööönt!

Hörs imorgon!

Hästgodiset i tävlingen.

Så vill du ha chansen att vinna en länkning, hästgodis och din bild i vinnarinlägget så är det detta godiset din häst kommer få smaka på!



Du kommer vinna en stor påse med äpplehästgodis ifrån granngården värd 49:-


Belöningstärning med Äpplesmak

ingredienser:
Havreskal, Vetekli, Majsgroddar, Betmassa, Linfröexpeller, Öljäst, Laktos, Kalciumkarbonat & Äpplearom.


Jag ger Carisma detta och hon älskar det! Hon gör hela tiden tack när jag tar fram ryktlådan med hästgodisarna i!
(Tack är då hon gör typ vacker tass eller jaa, hov).


Vill du vinna detta? Anmäl dig till tävligen HÄR!

Lycka till! Röstningen börjar 11augusti!





Jag blev väckt idag! :(

Klockan 9 närmare bestämt. Urk. Tänk när man måste gå upp halv 7 varje dag.
Det längtar jag inte till!




Men sen skall iallafall jag och Emma rida ut, mot ett ställe som heter Delehed! Det blir mysigt!

Jag gör så tråkiga inlägg nu för tiden, men tack för att ni läser! :)
Hörs lite senare, nu skall jag till trollhättan och köpa hästgodis till tävlingen,
titta efter några billiga jeans och så skall pappa köpa hela affärena! Nej, kanske inte. Nä.
Men nästan! Jag skriver sedan när jag kommer hem! :)♥



Inne från en ridtur i solsken :)



Blev inte några direkt jättebra bilder idag eftersom min lilla rumpis tog tag i bettet och sprang för att hon inte orkade. Men vi tog igen det och tillslut blev hon riktigt mjuk och rund. Vilket kändes jätteskönt.
Tränade "ett steg i taget"-övningen och då blev hon riktigt fin! Så är jättenöjd med slutet och mindre nöjd med starten men det är sådant man får ta ibland! Hon var ändå jätteduktig och jobbade riktigt bra med bakbenen långa stunder. Det flesta som hon jobbar på tog jag inte för jag ser ut som en riktig fuling! Hur kan man sitta sådär?
Så ni får ändåså en när hon jobbar här, avklippt förstås från mig! haha

inte så snygg bild men what ever, min finaste sötis är hon iallafall!


Imorgon blir det nog...vet inte, jag lovar inget! haha, hörs imorgon, nu skall jag ta kantarell macka och se om det är något roligt på den fina teven! :)



Skall rida snart,

men först skall jag ta lite av pajen som mamma gjorde förut ;)♥ jag säger bara MUMS!

Dressyr + bilder idag så håll er uppdaterade nu på kvällen! :) hörs senare!


Godmorgon tråkigt väder :(

Hejsan på er alla! Idag vaknade jag av att jag hade übertastiskt ont i magen. Något jag inte gillade.

Jag skall rida ikväll, dressyr så då kommer det lite bilder! :)
Nu skall jag äta lite frulle och fortsätta titta lite på internet,
Så jag antar att vi hörs lite senare (man vet aldrig med mig, jag får ofta bryt och skriver ändå)

Och detta var ett väldigt tråkigt inlägg,         
men det kanske är sådan jag är? = tråkig. Nej det hoppas jag inte,






RSS 2.0