2010 är över..

Detta året har varit så händelserikt så jag har inga ord. Det har nog varit det roligaste året i mitt liv, men också det svåraste och jag har mött många motgångar i hästlivet och i mitt vardagliga liv. Jag har tappat hoppet och tvivlat på mig själv mer än en gång i alla sammanhang men det bästa är att jag klarat det. Mina mål för 2010 är klarade.

Jag har så många minnen från detta året.. Skara sommarland med Emma (hahaha din lillebror), När vi hämtade Carisma, provridningen, framstegen vi gjort tillsammans, isbollen (Emma du fattar vad det handlar om men jag kan lika väl berätta för alla andra som läser!) ah, ni såg ju mongot på bilderna längre ner på bloggen, det är Emma. Vad man än kastar eller vad som än flyger i luften eller något sådant får hon det i huvudet. Och det var en kille i skolan som kastade en stor jävla isboll in i folksamlingen, och ja.. vart tror ni hon får den? Jo i huvudet! Bula och sår får hon och jag fattar att det gjorde svinit ont men det såg så jädra roligt ut så jag skrattade i 20 minuter! Emma du är bäst!.
Allt som hänt detta året har stärkt mig, och nu är jag den jag är! Jag har lärt mig vilka jag kan lita på och vilka som är mina riktiga vänner och de är också de jag bryr mig om. Jag tänker inte låta de som bara är ute efter att såra mig eller få sig själva att må bättre komma åt mig längre. Jag bara slutar bry mig om dem. Men tack alla som funnits för mig hur svårt jag än haft det på min fritid, och jag älskar er, ni är det bästa som finns!♥

Året 2011 skall slå detta med hästlängder ♥ (humor?)

Men 2010 är över.. 2011 skall bli bättre!


Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Det måste ju vara min häst såklart! Sen har jag mina schabrak ♥ & min hjälm ♥ och alla andra saker jag gillar :)
varför så tråkiga utmaningar jämt och ständigt för? :(


NEW YEAR'S EVE

Hejsan på er mina fina läsare! Hoppas ni haft en lyckad dag hittils? Det har iallafall jag haft, varit ute på sista ritten med Lina, även med Emma och Annette! Blev en riktigt lugn tur, bara skritt! Ganska gött men jag frös som en idiot. Jag och Lina tänkte rida lite i ridhuset efter vi ridit ut, men vi kunde inte komma in genom stora dörren och det är asjobbigt att gå in genom lilla dörren så vi sket i det. Men go tur iallafall!

Tänkte kanske hoppa lite imorgon? osäker!

Jag hoppas ni får en asbra kväll med vänner och familj och allt så hörs vi såklart imorgon :) Kramar på er och...


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Morgon

Korn - ½ liter
Müsli - ½ liter
Hösilage utomhus (5kilo x 4 hästar)

Kväll

Korn - 1 liter
Müsli - 1 liter
Betfor - ½ liter
Hösilage - 5 kilo


Måste bara visa mitt miffo till kompis...

Ja.. vad skall man säga? Det finns ingen som du oavsett hur konstig du är ibland! Du är min bästa vän i hela världen och jag skulle inte klara mig utan dig! Jag vill ha kvar dig hela livet för du är mitt fina lilla mongo! Jag älskar dig!♥


Inhandlat idag:

HV polo sports schabrak, 459:- på Sussies Häst & Fritid
Tekna FlexTec Stirrup, 500:- någonting på Hedmans Häst

Älskar schabraket, plus att det matchar med min nya skjorta och sen stigbyglarna köpte jag för jag har problem med mina knän och då dessa skall funka som stötdämpare eller liknande, de är även rörliga i "skaftet" eller hur jag nu skall förklara, det står inget om dessa någonstans och sen var de helt nya så.. jag vet inte mer än ni egentligen! Skall iallafall prova och hoppas att jag inte får så ont i knäna!

För er som inte vet har jag en sjukdom kallad Schlatters sjukdom. Den finns i olika svårighetsgrader (nu lät det som ett spel) och jag har en ganska allvarlig eller vad man säger. Jag har fått jättemånga diagnoser på mitt knä, och min första läkare på vårdcentralen sa även att ridning var dåligt, men min senaste specialist läkare sa att ridning bara var bra då man bygger muskler runt knän och lår utan att belasta för mycket. Så när jag vuxit klart skall jag förhoppningsvis ta bort min knöl jag fått på knät (brosk) med hjälp av atroskopi (titthålsundersökning).

Men är supernöjd med köpena idag, vad säger ni, snyggt eller vad? ;)


Drar mig mot stallet!

Skall rida lite :) Är jättepepp över att åka till hästaffärerna idag :) Mest Sussies då, eftersom jag varit på Hedmans 3 gånger den senaste månaden. Men jag får se vad jag kommer hem med, så hörs vi sen! Kram!


Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

oj oj oj.. min ryktlåda är ett kaos. I den finns hela stallet känns det ibland som då den väger ett ton och jag får ta båda händerna och släpa ut den från tröskeln på sadelkammaren och när jag kommer fram till gången (typ 1,5meter) är jag helt sjöblöt av svett... haha! nej inte så drastiskt, men ibland så önskar jag att den var mer normal. Eller vad skall jag säga, den är söt. Jag gillar min ryktlåda redigt mycket faktiskt.. Den är ungefär lika stor som mount everest med det är lugnt. Den är fin och röd och matchar med min utrustning och sålänge den gör det är jag nöjd! Man kan låsa den om man vill också, så inte tjuv tar mina trogna borstar som får ligga där i mörkret! jag har nog typ 10 borstar i den, sprayshampo, pälsglans, tofsar, reflexer till benen o s v, broddar, hovkrats, smuts och ännu mer smuts osv osv osv osv. Finns säkert en miljon mer saker där i... Men min ryktlåda är min vän oavsett hur mycket jag får kämpa för att öppna den eller hur mycket jag skriker på den... Jag har faktiskt aldrig skrikigt på den i och för sig men.. kanske någon gång i framtiden! Min fina röda .. brevlåda .. tänkte jag säga.. SKRIVA men jag gjorde inte det. Eller jag gjorde det men jag låtsas i min hjärna att jag inte skrev det eftersom att det heter ryktlåda! Jag gillar iallafall min ryktlåda!



www.hooks.se 249:-



You're my world ♥

jag älskar dig mest av allt ♥

Hejsan svejsan på er! Idag har jag varit på hööks med Emma och Amanda! Hittade inte så mycket, enbart en skjorta, inte alls likt mig! Vi tre köpte matchande skjortor så det var kul ändå, får bli bilder på oss tre tillsammans någon dag! Red inte då det var -20 grader när vi åkte till stallet och vi hade även kvällen så jag sket i det :)

Min fina Bamse fick vara med på ett hörn ♥

Imorgon blir det superkul då mamma lovat mig att åka till Sussies Häst och Fritid i Alingsås, och även Hedmans Häst i Sollebrunn som jag verkar vara stammis på nu nästan! Men älskar båda affärerna så får se vad jag kommer hem med, antagligen någon fint, vad annars!? Tar med mig Emma och Amanda, så vi kommer la gå runt där i några timmar :) Skall även rida imorgon, då vi åker innan vi drar till hästaffärerna så hoppas jag att mammsen kan ta kort på oss! Kan fjäska lite så kommer det nog några stycken :) Hörs imorgon, kram!


Dear mr. President

Idag blir det en tripp till hööks! Skall försöka se ett bra nytt bett men jag är så kär i mitt gamla söndertuggade nova.
Men antingen ett AM eller ett nytt nova får det bli! Eller om jag känner att det känns fel så inget kanske :) Får helt enkelt se vad jag kommer hem med! Nu kommer snart Emma och hämtar mig så nu måste jag skynda mig! Hörs senare! Rider sen om ni undrar, kram!


Klockren häst idag,

min häst var underbar idag! Sånhär har hon aldrig varit! Så himla lyhörd och mjuk och gud hon ser ut som en riktig dressyrhäst när hon sätter igång, film säger jag bara! Imorgon hinner jag inte rida lektion för Annelie då jag blev dubbelbokad.. Men jag tänkte svänga förbi hööks med några kompisar och där får jag se vad jag hittar! Rider på kvällen, med Emma och förhoppningsvis Lina! Skall fråga den lilla flickan om hon vill rida med! Om du inte läser nu förstås? :) Iallafall blir det nog någon övning, bommar antagligen. Men osch jag har missat jättemycket att Pirates of the caribean nu! Måste genast gå och titta, hörs imorgon!♥


Dagens



Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Det är egentligen inte så svårt, jag var som vilken annan lillskit som helst, jag önskade mig en egen häst, man såg liksom reklamer på barbie och hennes hästar och till och med bratz fick sina egna hästar! Jag lekte hela min barndom med hästar och innan hade min mamma och min syster ägt hästar så det är klart att jag ville ha en själv! Min storasyster fick en häst när hon var 5år. Då hade min mamma häst och vi hade inackorderingar. Något år senare skadade sig min mamma och var tvungen att sälja Contessa (hennes häst) och då var jag jätteliten bebis. Sen växte det fram och jag tror jag var 9 eller 10 så fick jag hem Emma på foder, innan det hade jag ridit på ridskolan ett bra tag. Sen var det fram och tillbaka på ridskolan och hemma och sen lämnade min kusin tillbaka den häst som hon också lånat från samma människor men jag ville ha kvar Emma så vi tog hem Tamara och senare kom Pegasus och även Dixie, en kompis hyrhäst. Det var den roligaste sommarn tror jag. Jag och Tilda vi red tillsammans och innan var hon även skötare på Tamara, men vi red ut och allt möjligt och jag var jättelycklig.


Tilda & Dixie  Sommaren 2007 Jag & Pegasus

Sen åkte Emma hem, och då jag haft 3 nästan alldeles egna hästar under en period kändes det jättekonstigt när min första häst inte var kvar. Sen flyttade Dixie och Pegasus tillbaka till därifrån vi hyrde dem, och även om vi gärna ville köpa honom så gick det inte, ägaren ville ha mer än va man kan ge för en 16åring även om han tävlat på högnivå innan. Sen var han världens snällaste häst, det kan jag aldrig förneka men det var ändå fel gjort att utnyttja en häst som borde få skrota runt lite och ha det gött in i det sista. Jag vet själv att jag hade blivit för lång och allt, men jag kan ärligt säga att ibland tänker jag på honom och jag saknar honom något helt otroligt. Det var något speciellt med den hästen, jag har inte hittat det hos någon annan valack än sålänge.
Jag hade kvar Tamara i några dagar eftersom vi inte hade möjlighet att köra hem henne och ägaren kunde inte hämta henne så hon fick stå ensam i några dagar. Jag kommer ihåg hur synd jag tyckte det var om henne men hon tyckte hon att det var ganska gött, hon fick ha maten för sig själv och hon kunde bara slappa. Du är bäst finaste Tamis och jag älskar dig! Hoppas vi ses snart ♥
Tamara

Pegasus


jag saknar er så himla mycket mina fina fina bebisar ♥

Sen red jag på ridskolan i något år till, tills jag slutade förra hösten för att Emma och Ella skaffat egna hästar.
Jag satt en hel vinter och pysslade med grejer min blivande häst skulle få och jag satt nästan varje kväll och grejade i ryktlådan och kände lukten från min Pegasus och jag bad mamma om snälla snälla kan jag inte få köpa en häst? jag vet inte hur många gånger jag kände mig helt förstörd inombords. Jag skulle aldrig få en egen häst!

Mamma och pappa lovade mig att när Ellas stall är klart så kan du få en häst och ja, det skulle vara klart i våras, men det blev istället klart i september/oktober... Så ja, det var bara tur och jag skall vara jävligt glad att vi såg den annonsen i januari 2010. Utan mitt ivriga letande hade jag inte haft Carisma just nu. Vem vet jag kanske hade letat ännu? Innan jag köpte Carisma provred jag Eagle of Merc, en gammal travare, svart som natten men som dampade loss när jag provred. Ägaren sa att han aldrig varit sådan här och jag ville gärna köpa honom men mamma sa nej och jag accepterade det. En dag satt jag och tittade på hästnet, jag hittade 5 annonser och visade dem för mamma. Hon fastnade för en, Carismas. Så här sitter jag nu, ägare till världens finaste häst och jag kunde inte vara lyckligare. Tack mamma och pappa för alla möjligheter ni gett mig, allt jag kunnat göra under min uppväxt har ni stöttat och hjälpt mig igenom och allt ni gjort för mig är bara otroligt. Jag älskar er!♥

Sommaren kom och jag fick mer och mer ordning på Carisma, vi klarade alla mål vi ville klara och jag hade en underbar sommar med bästa kompisen Emma och hennes häst Fröken Julie. Denna sommaren har varit så...bra.
Den fick oss att inse att vi kan komma hur långt som helst och utvecklas och kämpa om vi bara vill!
Det var den bästa sommaren, och Emma gav mig jättemycket stöd, den bästa kompisen! ♥ Vi startade Galenponny tillsammans.. Där skriver vi inte jättemycket men ibland så kommer det upp ett inlägg hit och dit!



Och som vanligt har våra hästar damp...


Nästa sommar kör vi igång igen skall ni se!


Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla måste vara att förlora någon i min familj, mina vänner eller något av mina djur. En annan rädsla är att åka bil, båt eller flygplan och krascha eller typ åka ner i havet och drunkna och inte kunna komma ut. Jag kanske är lite för vidskeplig ibland och oroar mig i onödan men det skulle vara det värsta som någonsin kunna hända. Jag känner paniken i kroppen bara jag tänker på det. Tänk att drunkna? Nu skall jag sluta snacka om det här! Kram!


Dressyrlektion för Annelie

Är supernöjd, hon var lite stressad i början då vi rakade henne innan men hon blev jättemjuk och lyhörd senare i passet så detta var nog den bästa dressyrlektionen jag någonsin ridit för Annelie! Blev bara skitt och trav då jag hade önskemål om det för att få henne att bli stadigare i båda gångarterna vilket gick super och red även lite med spö, och inte bara vilket spö som helst utan världens längsta spö! Jag skojar inte, det var hur långt som helst! Är iallafall superduper nöjd och stolt över min lilla bebis, även att hon klarade att bli rakad. Det var lite problem i början då hon dampa loss och trappade i min ryktlåda där min älskade nya hjälm låg (som tur gick den inte sönder eller något) men vi sa till henne på skarpen och hon lyssnade faktiskt så det var superskönt! Duktiga lilla bebisen! Bilderna längst upp är lite suddiga för att de är tagna i ridhuset, då blir det så... Men bra pass idag som sagt! :) Imorgon tänkte jag bara skritta ut lite tillsammans med Emma, blir nog mysigt förhoppningsvis! Onsdag är det dressyrlektion igen, kanske vi kan filma? Säg till om ni vill se film! Ha det massa bäst, kramar! ♥




Dag 2 – Min första häst

Jag har aldrig haft en egen häst innan, därimot har jag hyrt och lånat. Min allra första häst hette Emma, ett gotlandsruss som var 4år. Henne red jag in. Inte den smartaste uppgiften för en unge som bara gått på ridskola. Men hon var så snäll, vi köpte sadel och träns och tillslut var jag uppe på ryggen. Jag lärde henne skritta och trava men hon gjorde aldrig något, hon var så himla söt. Jag saknar henne ibland, för den hon var. Jag hade Emma i två år, världens bästa psyke, perfekt som barnponny! ♥

Har tyvärr ingen bild på henne på denna datorn.


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Mig och min häst... Ja vad kan jag säga. Jag älskar min häst, jag vet att min häst älskar mig. Vi har ett speciellt band, vi har gått igenom så mycket tillsammans. Vi har en koppling till varandra och jag skulle inte kunna leva utan henne. Min häst är något extra, hon har så många egenskaper. Hon är lättlärd, ärlig och modig..när hon väl vill. Hon är envis, och hon har ännu väldigt mycket unghäst i sig. Fast det kan ju bero på att hon faktiskt bara är 5år. Det vi kämpat med under vår resa har varit så oändligt mycket grejer, och de mål vi satt upp för oss har vi även klarat. Vi har gått från att vara osäkra och rädda, till att ändå stå med fötterna på jorden men ha klarat så mycket. I början efter olyckan när jag väl började rida var hon omöjlig. Hon hoppade åt alla håll, jag trodde det var mitt fel. Jag la skulden på mig själv, för olyckan och för allt som hon gjorde. Det var inte jag, men vi var sammankopplade redan då. De hon gjorde, det gjorde ont inom mig. Att jag inte kunde få henne att vara normal gjorde så himla himla ont.När hon sedan kom sig dag för dag, började mitt hopp växa igen. Mamma frågade flera gånger om vi skulle sälja henne och hitta en annan häst, men det visste jag skulle vara ett misstag och jag blev förtvivlad varje gång. Min fina häst, oavsett vad som händer skall jag inte ge upp, det var jag säker på. Och sakta men säkert kom vi dit där vi är idag. Jag säger inte att vi är perfekta, men vem är? Jag vet iallafall att hon älskar mig, hon litar på mig och hon räknar med mig. Jag märker det när hon gnäggar när jag ropar på henne och när jag pratar vårat språk är det som att hon förstår, och när jag säger att jag älskar henne så lägger hon huvudet i min famn och då vill hon att jag pussar henne på pannan. Det är så jag vet att det skall vara vi, inga andra. Jag säljer aldrig min fina fina bebis! ♥

Kitty Kanon
f. 2005
Ägare: Amelie Einarsson
e: Ben Kaspar u: Ewa

Amelie Einarsson
f. 1996
intressen: Hästar & musik





Byter trettiodagar till 15 dagar!

Byter till denna då jag ändå har en hästblogg! Så detta får ni istället läsa om! :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!


Förlåt

Min uppdatering har varit kass det senaste. Har iallafall bokat 4 ridlektioner nu, till denna och nästa vecka. Förmodligen hoppträning också nästa vecka. Dressyrträningar är alltså bokade, för min dressyrtränare såklart. Hade tänkt att få ordning på traven och stadigare form, det är det jag vill få ut ur dessa träningar. Hoppas att det kommer gå bra! Blev iallafall en jätterolig jul och jag ser fram emot att använda alla mina julklappar på min första träning imorgon! Såhär ser iallafall schemat för träningarna ut nu:

Måndag 27/12 (imorgon)
Onsdag 29/12
Måndag 3/1
Fredag 7/1

Mamma har lovat att ta några kort så det blir det iallafall :)

Idag har jag inte ridit då jag först åkte till stan med min fina kusin och sen passade mamma min "småkusiner" samtidigt så vi var tillbaka typ halv 2 eller något och jag har allt fyndat en del :) Blev riktigt snygga saker, dock inga hästsaker men jag skriver dem här i vilket fall!

Militärgrön långarmad tröja, Gina Tricot
Militärgrön Spetslångarmad tröja, H&M
Blå&Vit randig långarmad tröja, H&M
Hårfärg (brun), H&M
The Sims 3 Kvällsnöjen, Siba


Blev riktigt nöjd med allt :) Bilder kommer alltså imorgon, även outfit av mig och Carisma då jag skall ha mina nya grejer på mig och henne :) Ser fram emot det, speciellt att prova att rida med nya hjälmen, det blir nog superbra tror jag! ♥

Har ni haft en bra jul?



Julafton + Juldagen

Hejsan sötisar :) Idag verkar det vara något drastiskt fel med blogg.se, även igår då inte inlägget laddades upp oavsett vad jag gjorde! Har haft en jättemysig julafton vilket jag hoppas vi också haft! Jag har fått Lamicell Master ridhjälm, Glen Gordon set, H&M presentkort och även pengar på julafton då vi firade med familjen och idag blir det resten av släkten på mammas sida :) Skall bli superkul! I hästväg så var jag i stallet igår och mockade 6 stycken boxar, tack för den julklappen tomten! Det var minst sagt tråkigt. Men det gick rätt snabbt! Idag har jag inte varit i stallet då Emma var så söt och gjorde Carismas mat samt mockade idag. Där fick jag tillbaka en söt julklapp av henne iallafall :) Tack så jättemycket! Idag har jag putsat träns, hackamore och martingal. Ni kommer få se bilder imorgon när jag rider då jag hoppas mamsen kan tänka sig och följa med och ta kort på de nya grejerna! Så det hoppas jag :) Lite roligare så, än att ni får en bild som ligger på golvet här hemma hos mig. Hoppas ni haft en superkul julafton och om ni firar fler dagar så önskar jag er ännu en god jul! Kramar på er söta läsare!




Måste bara önska er alla en...

Hoppas ni får en underbar jul med släkt och vänner och får mycket fina julklappar och saker ni önskat er, det är ni alla värda. Ha världens bästa julafton och juldag och annandag och vila upp er resten av lovet inför skolstarten i januari! Ta väl hand om alla ni bryr er om och ha bara världens bästa jullov!

Det skall iallafall jag försöka ha, puss på er och än en gång, god jul!♥


Dag 5 – Min dag

Min dag har varit toppen, jag har tillbringat 45 minuter av julklappsjakt inne på Hedmans häst, varit i stallet och mockat 2 boxar, gjort 6 höpåsar och även kraftfoder. Sen har Emma varit här, slått in paket har vi gjort och bara haft allmän julstämning, sen kom en av mina kära syskon, mina fina bror och vi klädde granen och nu spelar vi bingolotto! Har även tjuvsmakat på julmaten och druckit 100liter julmust, skön dag tycker jag!♥



Ops, I did it again!

Alltså satan jag köpte en sak till mig idag också, eller till Carisma. Jag kan bara inte hålla mig! Det är så gött att köpa saker, haha shopaholic? Snyggt var det dessutom, ett pannband köpte jag ♥

Cassiopeia pannband - Glengordon Classic


Hedmanshäst, 219:-

Men jag blev nöjd så det är bra :) Ni får se en bild när det är på Carisma någon dag på lovet.
Hörs imorgon, lite, IMORGON ÄR DET JULAFTON! ♥


Hedmanshäst nästa....

Drar mig bort mot Hedmans häst i g e n för att köpa julklappar :) Skall bli kul! Jag är helt besatt av den affären, skulle kunna leva där och äta hästgodis. Min stora dröm i livet! Haha nej men det är så kul för själva affären är superliten men det är så himla mycket saker everywhere! jag älskar sånt, det är underbart! Och självklart eftersom att det är så många otroligt snygga saker där också så kan man bara svimma eller något. Förra gången jag gick in där var jag tvungen och sätta mig där för jag fick en chock och ville köpa allt. Herregud säger jag bara, så ett tips, om ni bor nära trollhättan eller så, åk till sollebrunn och Hedmans häst, de har även en webbshop, där har jag tittat och ibland står det saker som de har hemma om man klickar på en produkt, men de hade den hjälmen jag ville ha ändå även om det stod att den inte fanns hemma så, bestäm dig inte i förväg! Ta och besök www.hedmanshast.se, du kan även köpa från nätet! Bästa affären! ♥♥ Men sen åker jag till stallet, får se om jag rider :)

Ha det bäääst, Kram!♥

Mitt senaste inköp från Hedmans Häst & Hund





header, ridning och en massa annat



Först vill jag börja med att visa headern jag gjort till världens bästa Moa Jonsson, jag blev faktiskt nöjd. Det är mycket svårare att göra headrar till shapemeup för de är mycket mindre än de man kan ha här på blogg.se så det var en utmaning, men hon blev ju nöjd så det var ju superroligt! :) Säg till om du vill att jag skall fixa en design till din blogg! ♥ Gratis såklart, jag tycker bara det är roligt! Mejla till mig eller släng en kommentar så ordnar vi det! :)

Sen ridpasset började super i skritten, hon var lyhörd och jag började mycket med skänkelvikningar och öppna/sluta. Sen i traven dampa hon loss totalt men vi kom tillbaka till jorden efter en stund och då blev hon helt perfekt, två varv på volten var hon klockren och sen så gick det så bra i skritten också så jag är supernöjd. Jag var ute efter en reaktion från hennes sida idag när hon dummade sig, så jag morrade åt henne och skänklade. Hon flög framåt lite smått och sen blev det samma visa flera gånger men tillslut gick det bra då :) Så nöjd är jag iallafall :)

I veckan kommer Illinois I.T flytta, därmed Lina. Det kommer bli så himla tråkigt då jag och lina ridit ihop nästan hela hösten+vintern och vi passar väldigt bra ihop. Hon kommer fortfarande vara i stallet en dag i veckan, men jag kommer sakna henne jättemycket då jag nu får gå bort och hoppa ensam i ridhuset och jag kommer sakna dig jättemycket tjejen! Jag älskar dig och jag vill inte förlora dig även om du flyttar nu så vi får se till att hålla kontakten, du är ju bäst och du har hjälpt mig så himla mycket! Tack för A L L T du gjort för mig och Carisma, du är guld värd! ♥



Ha det bäst alla fina, nu blir det the Sims 3 för mig! ♥ Kram!



true storys, where can I find them?

Ikväll/senare blir det ridning, sista gången jag rider med Lina då hästen hon rider skall flytta. Hon skall dock ha Chiquita på måndagar, vilket blir kul iallafall! ♥ Hoppar senare då, kanske film? ♥ Hööörs, kramar!

Dag 4 - Min bästa vän

Alltså min bästa vän är Emma, som jag varit bästis med i typ 7år. Men sen har jag även Tilda, Eleanore & Ida. De är jag närmast just nu! Alla dessa berättar jag allt för och de är så skönt att ha riktiga kompisar som man verkligen litar på. Jag har ju en miljon kompisar och jag älskar alla men dessa står jag närmast. Jag älskar er tjejer och pojkar! ♥

Min lilla ryckhäst

Haha red ut idag en liten runda, mest skritt men även lite trav och hon dampa loss lite och stegrade sig lite smått och sprang iväg så jag bestämde mig för att jobba henne, hon svarade jättebra på det i början, och även i traven men på vägen hem var hon helt omöjlig. Jag frös som en dåre om händerna men jag kämpade vidare (haha) och tillslut gick det okej, då hon inte drog som en val längre. Jobbade med halvhalter ungefär hela tiden för att hon skulle fatta men ibland bara släppte hon loss allt, vilket antagligen hade en anledning då hon inte varit ute på ett tag, men det var jobbigt ändå, jag hade även bestämt mig för att skippa martingalen, smart tjej här du! Haha, men det hela gick ju bra som tur va även om man hade hela världen på sig. Bokstavligt. Go tur idag i vilket fall! Imorgon hopptränar jag lite i ridhuset med Lini bara eftersom hoppträningen ställdes in! :( Ha det bäst så hörs vi tomorrow :D ♥


Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar är världens bästa, de finns alltid där och oavsett vad jag gör eller vad som händer finns dem alltid bakom och stöttar och hjälper mig så gott dem kan. Jag skulle aldrig klara mig utan dem. Om jag inte hade dem hade jag inte blivit den jag är, och eftersom jag fakiskt är helt okej nöjd med den jag är så är jag otroligt glad att de alltid varit med mig och de har ju gett mig den största gåvan av allt trots att de kan gå mig på nerverna något otroligt ibland, så älskar jag dem mest i hela världen! Man får stå ut med både med- och motgångar, eller hur! Men mamma & pappa, om ni läser detta, glöm inte att jag älskar er mer än något annat även om jag ibland blir värsta skitungen så är ni de bästa i hela världen, GLÖM ALDRIG DET. Jag älskar er föralltid, ni finns alltid med mig! ♥ Min mamma heter Birgitta, hon ställer alltid upp, hon skjutsar, hon hämtar, hon gör allt! Jag pratar med henne när jag mår dåligt och vi är ibland lite för lika i humöret och då går det lite överstyr. Men jag brukar bara skratta åt det för det löser sig ju alltid. Hon är ibland som en kompis men ofta är hon bara som en mamma. Hon tar hand om huset och grejar och det är jag jätteglad över för annars hade jag inte hunnit något på dagarna! Hon har även varit ett jätte stöd i stallet och under tiden då jag och Carisma hade det som jobbigast :) Min pappa heter Anders och han är typ den typiska pappan, han jobbar för familjen eller vad man säger :) Han är alltid lugn, har inte många regler, kör mig när jag vill och ställer alltid upp även då han jobbar. Jag snackar med honom med mer...jag vet inte, annorlunda saker om jag kan få köpa hästgrejer eller något, om mamma sagt nej, eller sagt snacka med pappa... :) Ibland är det läskigt när han blir arg för han inte ofta det, men när han blir arg är det...superläskigt! Han får såhär monster rösten och man bara: okej okej okej okej :o Då lyssnar man!!! Men somsagt, mina föräldrar är bäst och jag älskar dem! :)♥


Every rose has its thorn

Idag har varit en mycket lugn dag... Först sovmorgon till 9, en lektion (matte 1h, vi spelade kort) sen håltimma 10.00-11.50 och sen körträning klockan halv 1 :) Hade lite idrott, men var inte med utan gjorde klart svenska novellen vi skulle lämna in idag och sen gick jag upp till musiken! :) Skall sjunga solo på julavslutningen, gjort det 2 gånger innan på julavslutningarna och även med bandet och typ lite andra fester men nu skall jag sjunga en låt jag verkligen gillar själv nämligen Hallelujah - Jeff Buckley! Skall bli superkul faktiskt! :) Längtar även om det är lite nervöst! Idag så red jag inte, jag åkte bara dit och gjorde typ 10000 påsar hö (haha nej faktiskt bara 5 men ändå, sammanlagt drygt 25 kilo iallafall!) Så har inte så mycket annat att skriva idag, förutom att slänga upp en länk till en söt tjej kallad Moa Jonsson! Skall även fixa en header till henne, skall bli spännande och se hur den kommer se ut! :)

Ha det massa tusen gånger bäst så hörs vi imorgon alla glada söta! ♥ Kram!

tjocka sommarhästen! Fast man ser revbenen ser hon lite udda tjock ut tycker jag! :)



Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek... Jag har aldrig varit kär. Aldrig påriktigt. Jag har svårt att förstå att man redan nu kan ha varit sådär helt kär då jag tror att en äkta kärlek är once in a life time. Jag kan inte svara på denna påriktigt, min första och ända kärlek är Kitty "Carisma" Kanon! ♥


Dag 1 - Introduce yourself

Som de allra flesta vet heter jag Amelie Einarsson, jag är 14år och mina största intressen är hästar och musik. Jag bor lite utanför Trollhättan som ligger utanför Göteborg och jag bor på en gård. Jag har stall hemma men nu på vintern väljer jag och min familj att ha Carisma inaktionerad i ett stall ungefär 5 minuter från där vi bor, där man även kan hoppa av med buss när man kommer från skolan. I stallet där jag har Carisma under vintern trivs jag jätteväl även om jag hellre vill ha sommar och sol och Carisma utanför mitt fönster! Vi har valt att stalla upp henne för att ha en bättre möjlighet till träning under vinterhalvåret också då det finns ridhus några minuter där ifrån i grannstallet. Min häst köpte jag i februari, hämtade henne 3 mars och två dagar senare råkade hon ut för en olycka då hon blev rädd och slängde av mig. Då kraschade hon en bil med bogen men det hela slutade med ett stygn på knät. Det är en av de värsta dagarna i mitt liv. Jag har även voltat med en bil, men en kompis och hennes mammas medryttare. Bilen hamnade på taket i ett diké och vi kom nästan inte ut, det var inte heller en solskenshistoria. Jag är väldigt stark i mig själv, ibland kan jag bli alldeles för sentimental, då kan jag inte kontrollera mig själv. Jag tänker oftast för mycket, ofta tills jag börjar grina och det är oftast när jag skall sova. Då jag har tid att tänka. Jag är tidsoptimist, och ibland är jag superduktig på att städa och hålla snyggt men oftast är jag bara riktigt...lat! Jag älskar min familj över allt, där inräknat mina djur och några av mina kompisar jag inte skulle klara mig utan. Jag är bra på att uttrycka känslor i brev, eller här på bloggen. Jag skriver ofta tills jag själv börjar gråta och när jag läser texter jag skrev när jag tillexempel var tvungen att lämna bort ponnysar jag haft börjar jag störtlipa och ja, där var jag sentimental igen! Ibland börjar jag snacka engelska med mig själv eller med mina kompisar eftersom jag tycker det är enklare och jag har ett stort ordförråd av både svenska och engelska. Ibland när jag säger ett lite mer avancerat ord tittar de på mig som att jag är knäpp, men nej jag har bara vuxit upp med de orden! Jag undervärderar mig själv ofta och jag har dåligt självförtroende samtidigt som jag har bra, det är konstigt men sant! Jag har 6 kaniner, jag förlorade min allra första kanin för ungefär en månads sen. Innan dess hade jag 7. Jag fick även 3st kaninungar i samma veva men ingen av dem klarade sig. Jag har typ 10000 tusen katter och en hund, och jag får ångest när jag inte kan sova! Det var nog det viktigaste! Ha det bäst! Kram!


Trettio dagar

Dag 1 – Introduce yourself
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Min bästa vän
Dag 5 – Min dag
Dag 6 – Depression
Dag 7 – Ett ögonblick
Dag 8 – Utdrag ur min dagbok
Dag 9 - Mina syskon
Dag 10 – Detta ångrar jag
Dag 11 – I min väska
Dag 12 – Det här får mig att gråta
Dag 13 – mina jobbdrömmar
Dag 14 – Mina drömmar
Dag 15 – Min första kyss
Dag 16 – Mitt favoritminne
Dag 17 – Min favoritfödelsedag
Dag 18 – När jag var liten
Dag 19 – Den här månaden
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Det här upprör mig
Dag 22 – Det här får mig att må bättre
Dag 23 – ordspya
Dag 24 – En första
Dag 25 – utdrag ur gammal dagbok
Dag 26 – Min favoritplats
Dag 27 – Det här saknar jag
Dag 28 – Mina ambitioner
Dag 29 – Vad jag inte klarar mig utan
Dag 30 – Ett sista ögonblick

I trettio dagar kommer ni få läsa om mig och mitt liv. Lära känna mig lite bättre helt enkelt. Jag kommer försöka koppla allt till hästar så mycket jag kan. Men lite annat kan ni ju veta om mig också! Jag hoppas det blir givande för er att veta lite mer om mig mer än bara i hästvärlden! Då vet ni mer vad ni har för uppfattningar om mig!


Julpyntat i stallet ♥

FÖRE:



EFTER:




Jag är faktiskt helt okej nöjd, det kunde varit mycket bättre men det är okej nu till jul och allt :)
Red inte idag då men imorgon tänkte jag nog bara skritta ut lite eller något... kanske dressyr? Vi får se!

Ha det massa bäst! Vi hörs imorgon, kram!


Everytime I close my eyes, I see my name in shiny lights

Godmorgon! Idag skall jag och Emma julpynta i stallet, ni får före och efterbilder sen! :) Det blir knäckebröd och morotsistappar och granris på min lilla bebis boxdörr! :) Hoppas det blir fint! Skall städa idag också, i skåpet och vid min krok i sadelkammaren :) Även fylla på nytt spån och göra det riktigt fint helt enkelt, det ger mer lust att fortsätta fixa och göra fint! :) Så jag är nog i stallet i några timmar idag, skall på kalas sen, vet inte riktigt vilken tid men jag måste ändå hinna fixa grejerna hos bebis! Så jag skall nog ta en mackus nu tror jag och sen så försöker jag springa ut och hämta lite granris och sen hämtar vi la upp Emmutt! Hörs senare! :) Kramar!



Träns, vilket av dessa skall jag köpa?



Glen Gordon Rox The Lux
(i svart) 750:- ELLER Dyon Working Collection (i svart) 1.199:-






One thing

Jag ser nästan varje dag folk som skriver typ; aa, min häst är lite rund om magen, eller gud va min häst är tjock!
Jag har inte problem med det, jag har problem med det motsatta. Nu har Carisma även tappat lite muskler men man ser direkt om hon blir smalare och det är jättejobbigt att inte kunna hålla hästen i "normalhull". Alltså hon är ju inte smal så hon dör direkt men jag tycker själv att hon skulle kunna vara tjockare, eftersom det är roligare att jobba emot att de skall gå ner i vikt än att jobba på att de skall gå upp i vikt. För det första är det otroligt mycket jobbigare och sen är det dyrare med alla möjliga maträtter för att få den lilla grishästen att bli tjockare någon gång! Det är så himla konstigt eftersom jag tidigare haft hästar som vart så otroligt tjocka... Haha! Men den shettisen jag hade var så tjock så alltså, det var helt otroligt hur tjock hon var! Sen hade jag en c-ponny också, men han var inte sååå tjock utan mer lite över normalt. B-ponnyn skall vi inte snacka om. Fast hon också var unghäst! Men Carisma är lite av ett extremfall på alla sätt, haha! Har ni problem på något håll? Att hålla hästen i normalhull åt något håll? Tjockis eller smalis? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker! :)


All I need is you,

take my hand,
and just don't let go.
as long as i have you
i'm okey

Tjenixen!

Idag blir det vila igen.. imorgon tänkte jag ta några bilder på mig och pluppsan och söndag = dressyr ♥
OM EN VECKA ÄR DET JULAFTON :D

Då får jag äntligen öppna mina fina julklappar! Längtar! ♥
Förlåt ännu en gång för dålig uppdatering men jag hinner inte, det blir bättre på jullovet, jag lovar!
Då blir det träningar för Annelie, riktig hårdträning! Då blir det massvis av uppdatering!

Ha det bääst, skickar med denna gamla söta bilden från i sommras ♥





Always on my mind, always in my dreams

Idag var det hoppdag, vilket betyder hoppning i ridhuset med LINIS (haha).
Det blev 80cm idag, men mest träning av kontroll o s v :) Mitt tangentbord dampar! Jag måste kopiera åäö och klistra in för det går tydligen inte att skriva längre! OTROLIGT ENERVERANDE SKALL NI VETA!

Alltså hela träningen gick helt super, hade bra kontroll ungefär hela tiden förutom mot ett blått räcke då hon bestämde sig för att hoppa av när hon ville, haha!

Så jag är jätte nöjd men jag orkar inte skriva mer för att det är jätte irriterande att behöva jobba så hårt för att skriva åäö.... USCH, hörs imorgon allesammans ♥


Skit dålig uppdatering!

Men usch vad lite lust jag har att göra någonting! Idag har Kanonen vilat men jag har varit och köpt kraft och sånt lite :) Även nya skor och ett par jeans ♥ Och imorgon blir det hoppning, Lina skall hoppa med mig i ridhuset :)

Ha det massa bäääst! Kram!


Ridning i s n ö n ♥

Fotograf: Jens :)

Älskar bilderna!

Första bilden står jag och Lina med Carisma och Ellen, så söööta ♥
Helt utsmyckade med vita lindor, knopp i luggen, flätad svans och bara woala! ♥ Finaste hästarna!
Ridpasset gick mest ut på lek och typ att hon fick arbeta :) Fattar ni att det var kallt med bara ett linne och sen adidaströja över eller? :( Det blev till och med kallt på benen där jag hade 3par tights och ett par ridbyxor.
Vinterridstövlar, check.. Men nej ingen jacka!

Men hon var gosig, red typ en halvtimme bara för att hon tyckte det var så jobbigt, det var asdjup snö!
Imorgon blir det markarbete i ridhuset med Lina och Quiquita och sen tisdag vila, onsdag hoppning :)

Ha det massa bäst, ♥


Never open yourself like I did

Saker jag skall beställa/åka och köpa:









Rumpvärmare i teddy: Hööks.se 149:-











Vinterridhanskar (jag hittade inga bra)

Kramar!


Önskar att jag fick öppna mina julklappar nuuuuu ♥

 

Skall bli så jädra gött att få dessa på julafton, kääääärlek ♥


Walking down the roads i've always saw

Natten har varit allt annat en lugn då 7 kompisar sov hos mig och några fler innan dess, men det var kul som attan! :) Somnade väl vid 6 och sen nu har jag tänkt att åka och rida med Lina i det vackra vädret! :)
För första gången denna vintern vaknade jag av sol och blå himmel! Det är superkul tycker jag eftersom att det inte brukar vara det :(

Jag skall ju som sagt rida med Lina, och vi rider ut någonstans, rider direkt när jag kommer dit och sen så mockar jag och så efteråt, skall bli gött att komma ut och rida, blir inte så mycket uteritter när det blir kålsvart klockan fyra.
Men idag blir det iallafall en tur runt någonstans :) Skall bli kul!

Hörs lite senare ♥ Kram!


Vinter ger mig förkyldning :(

Och nu är jag förkyld som ett as! Har ont i halsen och är värsta hes också, det är därför jag inte skall rida idag heller, blir ridning imorgon om jag inte känner mig såhär annars söndag och då blir det dressyr :)♥

Ni alla har märkt att uppdatering här på bloggen inte ligger på topp just nu, men jag har bara inte orkat och sen har ju Carisma en viloperiod just nu så det blir inte lika mycket inlägg om ridning och sånt. Så det är bara därför, det blir bättre på jullovet för då hinner jag också! :) ♥ Men vi hörs ! Kram!


Hoppträningen gick super! :)

Är jätteglad idag och allt kändes super, mycket bättre idag än förra gången. Körde lite banor och det blev inte så högt men kanske 70? nej lägre kanske men det var kul iallafall och vi kom runt banorna skitbra, iallafall ibland :)
Hon fick sånt där ryck då och då så att hon vägrar gå förbi eller stannar och backar men sen fick jag ett spö och då gick det super. Tränade också på mitt överliv och att inte hoppa 150 när jag hoppar 70, men det är bara en reflex. Men det blev mycket bättre med tiden! :) Nästa träning blir det tårta då jag ramlade av det denna gången eftersom jag ramlade av förra onsdagen. MÅSTE MÅSTE MÅSTE komma ihåg det till nästa gång!

Imorgon blir det vila då hon skall ha en period med pass 3 dagar i vecka nu under vintern och sen får hon en vecka med jobbiga pass och sen blir det vintervila över jul tror jag :) Nu måste jag duscha, och sen skall jag nog sova. Välförtjänt då jag kommer ha träningsvärk i hela kroppen imorgon! Är bara så glad att jag har hittat en tränare som jag och Carismutt passar ihop med och kan utvecklas med, det hissas! Ha det bäst, kramar!


Hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå.

DAGEN HAR VARIT SÅÅ JOBBIG, orkar inte ta upp det på bloggen men sådana dagar som denna är diss. Personliga skäl!

Idag red jag inte.. jag = lat. Men imorgon blir det hoppträning! :) Då blir det kanske film förhoppningsvis och sen dagens ridpass såklart :) Ni vet att jag älskar er! Kramar!


Sovmorgon ♥

Mamma kör idag :) Idag skall Carisma vila och imorgon kör jag ett dressyrpass inför träningen på onsdag! Hoppas Hoppas Hoppas på träning efter en månads ofrivilligt uppehåll... Ha det bäst, hörs senare! Kram!


With you i'll always belong

Ridpasset idag gick...helt okej! Red först ut lite sen hittade vi ett gärde och körde runt lite på det, alltså inget för seriöst. Det var jobbigt tyckte hon men jag körde även lite i ridhuset för att känna att hon klarade att jobba och så och det gick ganska bra, inte perfekt, men vad är det egentligen? Så min lilla bebis var söt idag iallafall :) ♥

Inte så mycket mer att säga egentligen ;) Hörs imorgon, kram!


When I reach out my finger, it feels like more then distance between ous?

Idag blir det bomträning med Lina i ridhuset, jag skall försöka fjäska med mamma om jag får rida med hjälmen idag, jag dör. Jag visste att jag skulle dö, men vi har ju redan köpt den så jag måste bara. Abstinens ♥

Vänta jag skall bara fråga min kära moder... (6) Och svaret blev: nej. BAJS. Iallafall.

Jag skriver efter att jag ridit och så senare, kram! ♥


Härlig dag idag!

Först var jag tvungen att vakna upp klockan kvart över 7 för att vi hade morgonen i stallet och jag bara faaaaan.
Så himla gött och sova och äntligen lördag och så bara måste jag gå upp, det är det ända tråkiga med att ha häst!
Sen åkte jag och pappsen iväg till Hedmans häst för att köpa mig julklappar och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men... det blev ju bra! :) Köpter iallafall en svart Lamicell Master och ett glengordon allround schabrak och även en luva i samma färg, glen gordon också. Är jättenöjd! Hela spektaklet gick på 1591:-.. :)

Bilder på mina nya grejer ♥





kärlek

tack världens bästa föräldrar, jag älskar er! ♥

Ha det bäst i hela världen så hörs vi imorgon, då skall jag bomträna :)



Denna är så otroligt ful!

Alltså denna ridhjälmen skulle jag verkligen kunna kräkas på totalt, tillsammans med robotstövlarna så se, här har vi vår robot! Men allvarligt, hur kan man vilja ha denna egentligen? så jävla ful, ursäkta ordvalet men helt seriöst så dör jag när jag ser det för att den är bara, usch! Förlåt alla som har den, det är bara min åsikt!

Casco Mistrall Schwarz Titan Logo 999:- Hedmans Häst



Såhär står det om denna hjälm:

Populär (let's wish that they're kidding) lättviktsridhjälm från Casco, i en ny snygg design.

  • Modern design med olika dekor
  • Senaste tekniken, patenterad Monocoque-teknik som möjligör högsta säkerhet och samtidigt låg vikt
  • Utmärkt passform
  • Enkelt handhavande, ställbar i nacke samt vid öron- och hakrem
  • Effektiv ventilation för ryttarens bekvämlighet
  • Lättviktshjälm, 450-500g
  • Hjälmpåse medföljer
Alltså vänta, jag fattar inte.. Populär? Snygg? Usch. jag säger bara det! Åh jag känner mig jätte dum men jag klarar inte av att se sådän design eller vad jag nu skall kalla det. Jag tycker iallafall att den är något exeptionellt ful. Haha. Förlåt! Jag skulle iallafall aldrig få för mig att köpa denna hjälm, men vad tycker ni? Tycker ni att denna är snygg? Skulle ni kunna köpa denna? Detta är ju bara min åsikt så ta det inte för seriöst!


Idag kom veterinären och vaccinerade andra sprutan så nu kommer han inte igen försen om 6månader. Rider eller markarbetar på söndag!

Kram på er allihopa! ♥


Ingen ridning

för det var mega kallt och jag kände inte att det skulle bli någon speciell träning så det blir en ofrivillig vintervila för min lilla bebis nu! Hon blir nämligen vaccinerad imorgon så jag rider på måndag! Inte så mycket mer än det att säga, bara att jag har en miljon prov osv som jag önskar kunde vara över så det blir någon ordning i livet igen, snälla! Har suttit i 3 h tsm med Emma idag och pluggat och pluggat och pluggat. HUR kul låter det? :( Ni får ha det bra i vintervädret iallafall så hörs vi imorgon ♥


Imorgon blir det skola

och jag är så fruktansvärt opepp så jag skulle kunna gå och lägga mig i ide hela vintern.
Idag har varit en mycket...speciell dag. Var iallafall i stallet nu ikväll och det var så skönt att bara så se bebis!
Min fina älskling! Hon fick komma in och äta, ovanligt va? haha. Imorgon hade jag tänkt kanske att rida ut/dressyr.
Men det återstår att se. Hörs imorgon iallafall, är himlans pepp på ridning nu! :)

Lite schema inför veckan..

  • Torsdag - Ridning
  • Fredag - Clinic för Albert Voorn (?) Ridning
  • Lördag - Hedmans häst med pappa
  • Söndag - Ridning
Nu skall jag gå och dö. Nej men nästan, kramar!




Goodmorning!

Jag är hemma idag igen, tråkigt men jag är inte riktigt frisk än så det får bli så! Dagen ser väl lugn ut, funderar på om jag skall fjäska med mamma så jag får åka och rida med söta Lina. Vill gärna! Får se vad hon säger. Imorgon blir det skola iallafall! Önskelista nu då! Lite ändringar har det fått blivit för att pappa tyckte jag skulle önska mig fler saker än bara en hjälm så jag önskar mig istället Lamicell Master hjälmen :) och då såklart glengordon schabraket+luva grå/hallon/vit ♥ Kommer bli så fint tror jag :) Hoppas det iallafall! Sen pengar av släkten till GHS :)

Kramar! ♥


RSS 2.0