Sammanfattning 2010

Egentligen skulle jag inte köpt häst försen min kompis stall var klart, vilket det är nu ungefär. Hade redan provridit en häst nära mig men den var helt crazy. Då var hoppet ute och jag skulle aldrig få någon häst.. Jag tänkte iallafall så. Men så gick jag in på hastnet och hittade flera bra annonser, bland annat Carismas. Vi mejlade ägaren och frågade om vi fick komma och titta. Det fick vi. Min första provridning var kall som in i helvete, då vi även red ut, jag och en tjej som hette Anna. Hon red Barbie och jag lilla söta Kitty Charisma. Det var det första namnet vi fick faktiskt. Uteritten var allt jag kunde drömma om, en go tjej att rida med och en sådan underbar liten häst som lyssnade på varje rörelse, varje ord jag sa. Första provridningen var 3 Februari, kommer ihåg det som det var igår! Jag var så himla nervös, jag skulle ju kanske få en häst! Eftersom jag redan provat en häst som gick åt skogen var mina förhoppningar lägre, jag ville inte dras med i ögonblicket allt för hårt. Jag höll mig samman och vips var vi på nästa provridning. Den var 17 Februari. Vi red ut igen, samma runda, samma tempo. Allt var som i en saga. Det jag kanske inte tänkte på var att jag inte fick testa henne i ett ridhus, eller en paddock. Det jag fick göra var att rida ut. Men den lilla hästen lyssnade och trots att Anna och Barbie galopperade iväg som galningar stannade hon hos mig och lyssnade på vad jag sa. Det var det jag fastnade för. Att hon inte brydde sig om de andra, jag var ju med henne! Från den andra provridningen visste jag att jag ville ha henne. Jag var helt säker.

Första provridningen



Nästa vecka åkte min familj och våra vänner till fjällen. En vecka fylld av saknad/längtan att få komma hem och ta hand om min första alldeles egna häst! Jag grät för att jag var tvungen och vänta och hela veckan tycktes gå såååå långsamt. Jag räknade dagarna. Jag skulle hämtat henne på måndagen men det blev förhinder så istället hämtade mamma och pappa upp mig på onsdagen för att även åka till Ale Ridsport för att köpa de sista grejerna. På vägen hem med transporten bakom tittade jag i passet och fick se namnet Kitty Kanon. Någon måste skoja, men det konstiga var att det hette hon ju faktiskt!  Så den 3 mars var hon i de nya stallet. Även Emma var där med sin ponny. Då stallet där hon stod hade rasat ihop av snömassorna. Så även min bästa vän var där, kunde det bli bättre?
Samma dag som olyckan


Dagen efter red vi ut, min tredje ritt på mig egen häst. Min EGEN häst. Jag var såld, den finaste som fanns! Jag visste nästan inte vart jag skulle ta vägen. Hon var jättefin den dagen, en smula stressad men vem är inte efter att ha bytt stall? Men hon var någon speciellt, hon stressade upp sig över ingenting, kunde inte stå själv osv. En liten problem häst skulle jag minst sagt vilja säga! Jag blev nog lite ivrig över att ha en egen häst, då de flesta nu vet vad som hände på fredagen. Det är mitt livs värsta dag. Skit i allt som hänt mig, min häst är skadad och det är andra dagen jag har henne. Jag trodde inte jag hade en häst kvar när jag såg bilen. Allt var förstör, allt är mitt fel. Jag beskyllde mig själv för allt, jag grät hela tiden och orkade inte röra på mig. När jag kom tillbaka till stallet samma kväll, stod hon med huvudet i min famn. Hon var ju drogad, eller vad man skall kalla det men det kändes som hon förstod att jag inte ville att hon skulle ha ont. Eller något liknande. Sagan blev mardröm och de kommande dagarna grät jag när jag såg henne för det var för svårt att greppa. Hon fick vila några veckor, veterinären kom och plocka ur de sista stygnen och sen skulle jag upp på ryggen igen. Då hon rivit sönder sadeln hon hade fick vi också investera i en sådan, tillsammans med alla försäkringar och självrisker osv. Vi fick hem några sadlar av den förra ägaren, och vi bestämde oss för att behålla och testa 2 av dom. Den första som mamma envist tyckte såg bäst ut var jag tvungen att rida i trots att jag inte gillade den och att den var för liten för min sits. Sen fick jag testa den jag faktiskt gillade, den jag har nu. Dumt val eftersom att jag inte gillar den nu men jag har väl ändrat stil. Hon var hoppig men inte lika hoppig och jobbig som med den andra sadeln. Jag skulle nu rida i paddocken. Ja visst tänkte jag, tjoho. Lättare sagt än gjort säger jag nu!

Efter några ridpass


De första veckorna jag red såg jag bara åt framstegen hon gjorde, om hon hoppade ett mindre hopp eller om hon skakade lite mindre på huvudet. Tillslut fick jag trava och det var då allting lättade lite. Efter allt vi gått igenom hade hon äntligen börjat lita på mig. Hon förstod att jag inte ville henne illa och det inte var detta ställets fel att hon fick så hon den dagen. Vilket lättade på mig och mitt samvete också. Hon började utvecklas i en väldig fart och plötsligt var det sommarlov och hon stod hemma hos mig. Denna sommaren har varit så händelserik, då många nya erfarenheter och allt vi gjort tillsammans. Nu hade hon försökt att hitta formen, och i slutet av sommaren hoppade vi 1meter (!!) vilket jag trodde var omöjligt. Det skulle liksom aldrig hända för så mycket kunde jag inte åstadkomma så att hon lärde sig så himla mycket på så kort tid. Mitt självförtroende höjdes och det var inte längre farligt att hoppa 80cm. Eftersom att det är ett hoppekipage vi vill bli var det ännu viktigare att det gick så bra som det faktiskt gick. Jag var tillbaka i spelet och inget kunde stoppa oss. Sommaren var alltså livsviktig för oss, ingenting kan slå den.
Sommar ♥


Sen flyttade vi tillbaka till Annelie i september. Då jag började umgås mer med Lina och rida tillsammans med henne osv. Det var så himla kul. Jag mådde så himla bra och det gjorde även Carisma! Vi började hoppa lite smått igen när vi köpt ridhuskort och det högsta vi hoppat där nu är 90cm. Sen har det hänt grejer där också, men vi har överlevt och inget kan stoppa oss oavsett vad som händer! Vi har börjat hoppträna för Judit som de flesta vet och allt är helt otroligt. Jag kunde inte be för mer. Jag tar inte detta förgivet men nu är detta min vardag, men fortfarande min dröm, en av de största som nu gått i uppfyllelse. Att min häst nu är som andra hästar är den största gåvan även om hon fortfarande är den lilla speciella stressade underbara hästen som finns.
Hon är mitt liv och jag skulle inte kunna leva utan henne. Jag älskar dig Kitty "Carisma" Kanon ♥♥

Extra kred till alla som orkat läsa allt ihop.

Har du en historia att berätta om dig och din häst? Kommentera eller länka ett inlägg så lovar jag att jag läser! Kramar!


Sjuk

Idag har jag varit hemma för att igår åkte jag hem från skolan då jag kände att jag kunde svimma och att jag fick kräkreflexer. Det var efter idrotten igår, vi hade styrketräning. Så idag blir jag hemma och sen får vi se imorgon..
Mina kompisar fick gå hem idag eftersom att det var endast 13 grader i skolan. Min fina fattilapp skola.

Så jag får väl sitta här och mögla så hoppas jag att jag är friskare imorgon så jag kan hoppa efter skolan tillsammans med Lina. Men aja, vi hörs antar jag. Kram!


Dagens ridpass

Gick förvånansvärt bra! Med en stressig start började hon lyssna bättre och jobbade super bra, inte mycket mer att säga. Jag ramlade av också föresten! Det lät i ridhus dörren och hon flög åt andra hållet så jag slog i svanskotan så jag kan inte gå så bra just nu! Känns som jag är 140 år just nu! Nu blir det två och en halv män, hörs imorgon!♥


Ny design! ♥

Satte mig och verkligen körde på jultemat, snön är gullig här tycker jag! :)
Om ni inte ser designen tryck F5 :) Eller uppdatera bara, men det är enklare och klicka F5 ;)
Är faktiskt nöjd, men det lättar säkert snart och jag får ett ryck och gör om. Hoppas inte!
Vad tycker ni? :)


Svar till Anonym

svar: Egentligen vet jag ju, jag bara förnekar det. Min mamma är det bästa mamman men det finns gånger vi inte kommer så bra överens. Många gånger för att hon bryr sig och inte vill att något skall hända mig. Ibland behandlar jag henne fel och hon förtjänar inte det men hon vet nog innerst inne att hon är likadan mot mig, vissa tillfällen. Just detta "förbud" är enbart för att hon bryr sig, och kanske även hon inte vill att jag skall må lika dåligt som jag gjort när något hänt min fina häst? För då har jag verkligen mått piss. Min mamma och jag förstår inte alltid varandra, då det känns enkelt att säga saker men man kanske säger det på fel sätt. Det är från båda hållen. Jag försöker förstå så mycket jag kan, men det är ingen annan som har fått det förbudet. Då om mina kompisar rider ut får Carisma antingen stå eller så får jag skritta bort till ridhuset. Det känns inte jätte kul men so what jag överlever ju. Sen rider jag och Lina väldigt mycket ihop så det är ju inte säkert att hon rider ut om inte jag kan rida med, vilket hänt förut. Men själva anledningen är att min mamma är rädd om mig. Och att hon älskar mig. Och jag måste förstå det bara, jag älskar ju henne också! Det är bara missförstånd det mesta. Men nu är det allvar och då får jag lyssna. Innerst inne vet jag ju att det kan vara det bästa, att inte riskera att min häst skadar sig igen. Hoppas du fick svar på din fråga även om det kom med lite mer info eller vad man skall säga! Kramar!


Sommar/Vinter :(

 

 

Vilket gillar ni bäst?


Första advent idag!

Jag känner julkänslan i hela huset och jag vill bara ha 24/12 nu nu nu! Först så kommer hinder på vägen som att den 4 dec var det två år sedan jag och en kompis voltade med bilen. Det känns som igår, fast inte på ett bra sätt.
Det har även börjat snöa igen vilket betyder att vi kommer drunkna i snö. Det är inte något jag vill! Hoppas att det slutar snart så jag slipper se den, jag vill bara gå ut och slå på den! Som en galning! För jag är sååå trött på den just nu. Idag blir det iallafall ridning förhoppningsvis om jag pratar med Lina om när hon skall jobba och så.. Min mobil är död så jag måste nog sätta i laddaren och se om hon har smsat eller så :) Det tog bar typ en timme att hitta laddaren men so what! Jag vill iallafall att det skall vara ju nu! Så man får träffa hela släckten och få julklappar och så :)

Smsade Lina nu, hon kan vara på jobbet kanske, vet inte om hon jobbar sent eller tidigt. Men hon svarade nu så, vi skall väl rida sen. Men det är ungefär -25 grader i luften så, kläder på! Men det kommer dagens ridpass sen, vet ej om det blir bilder eller film. Bilder vill jag men man kan inte fota i ridhuset och jag har inget inomhus objektiv heller så det är kört. Film går ju bara att det blir så attans mörkt. Fast det är helt okej ljus egentligen, man ser ju. Någon dag skall iallafall jag och Emma ta ut hästarna på ett snötäckt gärde (nää ett alldeles sommarblommigt gärde) det är något fel på mig. Och ta kort, gullkort! :) Det finns inte så många stället som inte är snötäckta. Möjligtvis ställen med tak men det är ju inte alltid det händer heller! Haha. Vi hörs sen! :)

update: Lina kommer hem vid 2-3 och då rider vi bort till ridhuset och bomtränar tror jag? skall iallafall jag göra! :)



beslutsångest

Idag blir det dressyr med Emma i...paddocken, det blir nog kul! Bara att den är full av snö och is, men so what!
Haha imorse eller ja för en timme sen ringde Emma och frågade om vi kunde rida ihop och då sa jag ja!
Men med min mammas regel att jag inte får rida ut när det är mörkt så blev det mer problematiskt än så! Då hade jag valet att rida ensam i ridhuset eller att rida med Emma i en snötäckt paddock, och valet blev såklart paddocken, (fråga mig inte varför det bara kändes rätt). Så tänkte kanske att det kunde blivit några bilder i snön, men såklart kommer inte Emma hem försen klockan fyra, och då är det självklart mörkt! Sen kanske jag skall åka till min kära syster och vara där för att hon är själv ikväll, och jag har två stycken presenter till henne! :) KUL!

Tänkte bara visa jämförelsen från i våras - sommras - nu! :) Kommer lite snabbt med bilder här bara! :)

VÅR 2010

SOMMAR 2010

NU 2010

 

 

 

MIN FINA BEBIS ♥ vad hade hänt om jag inte haft dig?


Harry Potter och dödsrelikerna DEL 1

Den har jag varit och tittat på ikväll! :) Den var faktiskt riktigt bra, rekommenderar er att titta på den!

Men jag red inte idag, som ni kanske förstog. Imorgon blir det lite dressyr vilket förhoppningsvis går bra!
Ha det gött så hörs vi imorgon! ♥


Trött på snön!

Nu har det snöat konstant i 3 dygn, vad händer egentligen? Vill och hoppas att jag skall slippa skolan imorgon också, vilket förmodligen kommer att hända också... SNÄLLA! Det snöar jättemycket, fast det snöar mindre nu än förut men snälla håll på hela natten så bussarna blir inställda, snälla, snälla gud! (visste inte någon annan jag kunde be till! haha). Om det inte blir skola imorgon blir det Amanda och Emma, även bio på kvällen :) Den sista Harry Potter filmen DEL 1 :). Skall bli svinroligt! Tänkte även rida kanske, då hon nu fått snösulor och nya skor :) Har bara 4:a broddar men får sätta fram bara så jag kan ta mig till ridhuset isåfall :) Blir dressyr om jag får ledigt imorgon, annars vila för då hinner jag inte. Tack för alla besökare idag, det är verkligen svinkul att alla kommit tillbaka nu! Ni är bäst!

Hörs imorgon alla fina ♥



S O M M A R 2010, take me back! :(




Årets Häst 2010

RÖSTA PÅ OSS

vårat bidrag, världens finaste ♥





Göteborg Horse Show inköp?



Kingsland handske

Tycker denna är ursnygg! Testade denna på TFRK under tävlingen i Queens lastbil, denna var verkligen underbar!
Kändes nästan inte att man hade någon vante på sig! ♥ Den finns i svart, röd, silver och brun. Skulle nog helst vilja ha svart... :) Jag testade silver, men man ser lite ut som en robot, förlåt alla som har den! Kanske blir ett inköp av denna fina handske på GHS! :) ♥

Vad tycker ni om det?


Den finns här, på rea!


Dessa skulle jag behöva nu!

Innetoffel CRW® 99:-
Skön, stickad innetoffel med varmt pilé foder.

Dessa finns här!

Kramar ♥


Skola för mig idag?

Det har varit snökaos hela natten så alla skjutasar är inställda och jag sitter och väntar på att västtrafik skall svara någon gång. Det är istället en robot som sitter och snackar, men nu svara hon och bussarna är inställlda, TJOHO!

Idag blir det istället mys på soffan och senare stallet då, vet inte om jag skall rida.. antagligen inte!
Idag skulle ju Arne (hovslagare) komma, men vi får se hur det blir med det.. Idag = Tråkigt väder.
Tror jag skall gå upp och sova lite faktiskt med Bamse ♥ Och sen titta tv, gud vilken härlig dag!

Idag blir det tusen uppdatering :D ♥


Hoppning 24/11 2010





Är jättenöjd idag, det kändes jättebra och hon var mycket mer fokuserad än vanligtvis.
Hon bjöd bra mot hindret och var helt perfekt! Så visar alla filmer vi filmade, några är lite konstiga när jag stannar mitt i allt och hon fjantar sig och backar men hon backade faktiskt bara en endaste gång idag! Är såååå nöjd och jag älskar min häst ♥
Om ni undrar har jag en miljon kläder på mig det är därför det ser ut som att en svart tunna sitter på henne!
Videoklippet längst ner tror jag den gröna ligger på 80-90 eller något..  Datorn damapde sönder nu så det tog typ en timme att skriva allt det här.... Jobbiga dator!! :(

Hörs imorgon ♥





Hoppträning... INSTÄLLD

såååklart.. fast idag är Judit sjuk och can't blame her så det är lugnt, jag och lina drar och hoppar ändå :)
Om mamma följer med så får ni film men annars får ni nöja er med dagens ridpass ;)
Så hörs senare iallafall :)



s n ö s t o r m

Inte kul alls... har varken ridit idag eller igår och imorgon är det hoppträning, hoppas det går bra!
Förlåt för den otroligt kassa uppdateringen, men jag har inte orkat. Får så jädra segt humör när det är sådant här väder... Någon annan som hatar vintern? Räck upp en hand!

Imorgon blir det somsagt hoppträning för Judit vilket jag hoppas går bättre än förra gången. Kommer nog en film eller bara typ dagens ridpass, vet inte riktigt, förhoppningsvis F I L M.... :)

Men jag antar att vi hörs imorgon :) Så kramar på er!





Snart skola ...

och jag vet faktiskt inte vad jag skall rida idag... blir nog någon sorts dressyr eller bara lite lek kanske, får se!
tänkte iallafall visa sen skillnaden mellan Carismas päls nu och sen skillnaden från i somras! Det är stoooor skillnad.
Skall bara få en bra bild idag ;) Imorgon blir det iallafall vila+stallmöte och sen onsdag hoppträning för Judit! :)
Skall försöka få en film från träningen, fast det beror ju på hur hon är. Vill inte visa en flängig runda... haha!

Men vi hörs senare!


Dressyr

Själva passet i det hela var faktiskt riktigt bra. Hade bra tempo i skritten och för det mesta i traven även om hon sprang iväg ibland i galoppen. Framridningen var riktigt skön, hon började frusta och jobbade riktigt bra nästan direkt. Sen under första traven fick vi jobba för att få igång bakdelen men sen funkade det jättebra med lite arbete. Jobbade med skänkelvikningar och halter, för att få upp koncentrationen. Sen började jag fokusera mer och mer på tempot, mycket tempoväxlingar. Den bästa tempoväxlingen fanns i traven, då hon kom tillbaka fokuserad när hon skulle sänka tempot. Inte bara sprang på alltså. Vid galoppen var den ökade mycket bättre, fick ta i allt vad jag hade för att sänka tempot, vilket gick sådär men sista galoppen var jättebra. Det jag tränade idag när hon stannade var att bara stå still, inte kämpa emot, bara att hon skulle stanna tills jag sa att hon fick gå. Även att hon skulle backa, stanna, backa, stanna, backa och sedan gå. Det gick faktiskt helt okej även om jag fick säga till påriktigt och då fick jag en bra reaktion, så då red vi på igen :) Gick även över en vattenmatta vilket hon inte reagera på så himlans mycket iallafall :) Så jag är nöjd!

Jag älskar dig carisma ♥ - fruktansvärt gammal bild


Hörs imorgon :)


Göteborg Horse Show 2011

Nu är biljetterna beställda! Blir fredag 25/2 :D Jag längtar så mycket!

Skall iallafall åka med mamma, Lina och hennes mamma :) Skall bli så himla kul och allt så jag vill bara åka dit nu!

Skall du till Göteborg Horse Show 2011? Och om du skall, vilken dag isåfall? Skriv gärna en kommentar! :) Så kanske den kommer upp här på bloggen? Om du skall på någon annan horse show kan du skriva det också ;)

By the way var det löshoppning i ridhuset så jag och Lina rider lite senare :)

Jag vet än så länge bara en sak jag skall köpa på EuroHorse mässan och det är ett scapa schabrak i denna färgen:




Såååååååå snyggt :) Det blir nog fler saker men detta är ett måste, då det är liite billigare då!

Hörs lite senare!




D A G E N S

Tillbringat nästan hela dagen på TFRK där jag även såg Linn Olsson (http://schalalaaolsson.blogg.se/) - vad har hänt med hennes blogg? med sin Winneto. Och jag måste säga att jag inte alls håller med om att hon rider flängigt eller något sådant. Har hört en massa om henne men orkar inte ha fördomar plus att jag aldrig sett henne rida innan, så jag vill bara säga att hon rider faktiskt riktigt bra och hon hade riktigt bra koll på hästen och hon har ju jädrigt snygga grejer också, bara plus från min sida! Grattis till alla som placerade sig eller det gick bra för och hoppas du blir bättre snart du som skadade dig. Hon som skadade sig ramlade av och flög in med ansiktet i bommen och rev hindret. jag säger bara aj och blod.

Hann inte se höjdhoppningen fast att vi stannade till typ halv 6 eller något :(

Åkte sen till stallet och mockade och allt och pappa var även med idag, det är inte vanligt.. Fast, I don't blame him, jag är inte med på hans jobb eller hobby så ofta så, vi ligger lika.

läs om ni vill
Mamma & Pappa jag älskar er
Jag hoppas ni båda vet det.
Ibland känns allting skit och då
kan jag prata med er.
Men det är också ni som gör att
mina dagar är så bra som de är.
Ni har gett mig det finaste någon
kan få och jag är så lyckligt lottad.
Jag kanske inte säger det tillräckligt
ofta men jag vill inte ändra på någonting.
Allt är perfekt som det är och jag önskar
det kunde vara så förevigt.
Ni är de bästa i hela världen,
JAG ÄLSKAR ER

Det är bara lättare att skriva känslor här, det är som en dagbok.
Imorgon blir det uteritt, bara så ni vet :)


Drar mig mot TFRK!

För att titta på det årliga adventshoppet och även höjdhopp och lite annat kanske :) Skall bli riktigt kul men jag kommer frysa som en idiot för att det har kommit snö igen :( Så det kanske blir lite segt med uppdateringen idag men jag skriver iallafall ett inlägg sen när jag varit i stallet, varesig jag rider eller inte! :)

Förra årets höjdhoppstävling vann Phillip Carey och C-ponnyn Tullineaskey Fear Ideas då de hoppade 152 cm. För det fick Phillip en sadel värd 10 000 kronor. Skulle också velat hoppa så högt! Och med en c-ponny. Duktig häst säger jag bara! Hoppas det blir något sådant idag för det skulle vara kul att se något sådant faktiskt :)

Philip Carey - Tullineaskey Fear Ideas



Hästen som vann var High Tech och hans ägare Eva Danielsson. Tillsammans hoppade dom 172cm.
Det är jättejättebra!

Eva Danielsson - High Tech



Vad skall ni göra idag? :)





Goutte de pluie

Hallå på er :) Idag har jag varit med min Susanna ♥ Åkte till stallet och mockade lite och så.
Om ni undrar vad överskrivten betyder så betyder det regndroppe på franska.
Det är bara för att det är höst och allt är blåsigt och regnigt! :(

Imorgon skall jag till stallet direkt efter skolan och rida lite lätt kanske och sen göra grejerna.
För imorgon skall jag och några tjejer ha tjejkväll! ♥ Så det kanske kommer lite lätt uppdatering i morgon bara, :)

Lite schema för resten av veckan..

  • Lördag - Dressyr
  • Söndag - Uteritt med Emma & Lina

Bye bye finisar! ♥ Hörs imorgon!



haha ögonblicksbild ♥



Hoppning - Ridhuset - 17/11 2010

Hejsan allesammans :) Idag har jag hoppat i ridhuset tillsammans med Emma och Lina där vi satte upp en liten bana. Fast hoppade mest enstaka hinder. Jaja iallafall, hon kändes helt okej idag.. Lite hoppig och så men annars helt okej och hon hoppar ju jättebra så kan inte säga att något va direkt dåligt osv. Men det gick alltså helt okej.
Min ända undran eller fråga är varför hon skuttar runt och stannar och grejar mellan hindrena. Typ vi hade en "kombination" i en båge och de första gångerna stannar hon och backar och jag bara åååååå.... Kanske går det över eller borde jag titta upp det? Får se, det är antagligen inte något, men det känns bara lite udda. Antagligen unghästryck! :)

Imorgon blir det bara lite lätt i paddocken då jag skall vara med en kompis vars namn lyder Susanna. Då skall hon få rida lite :D

Hjälpte även Annette med hennes unghäst Chiquita och Annette är utbildad i Akademisk Ridning och även Horsemanship. Så hon förklara lite, kan berätta lite för er också :)

Akademisk ridning
(Akademisk ridkonst)
Man skall vara mjukare i handen och få hästen dit man vill utan att ta tag allt för mycket.
Där skall hästen vara lite mer avspänd och inte som i vår ridning då vi vill att hästarna skall vara energiska och framåt. Den skall även ha ett väldigt lugnt tempo.

Horsemanship (Natural Horsemanship)
Horsemanship är namnet för att förstå hästens olika naturliga beteenden osv.
Man kan även lära sig hur man blir en tydligare ledare och vinner hästens respekt och tillit.

Så nu kanske ni vet lite mer, vad vet jag? :)


I'm scared for our sake, just like you.

Det blev somsagt uteritt idag och allt gick bra, hon var glad och söt fast det blev kallt som attan och jag hade inga vantar och usch säger jag bara! Men det gick jättebra, jobbade henne inte men hon fick fina övergångar då hon fick igång bakdelen bra och jobbade riktigt bra med frambenen också. Hon sparka lite i galoppen, men mest "glädjeskutt" och lite bus ;) Sen när jag frös och hade händerna i tröjan så jobbade hon helt plötsligt jättebra då jag bara höll lite lätt i tyglarna och så. Så blev lite förvånad men är alltså jättenöjd idag även om det blev lite ryck hit och dit ibland. Det är väl så det skall vara när man har en unghäst som har någon störning, (ironi).

Red även utan padd idag till mitt gamla blåa schabrak. Eller gamla och gamla, det var ifrån dagen då hon skadade sig vid bilen så har inte använt det sen dess. Så det har varit mitt "otursschabrak", men alltså inte nu längre ;)
Det var faktiskt snyggare än jag trodde :) Tänkte faktiskt ta kort på alla mina schabrak någon dag, har en del nu och fler skall det bli, har tänkt att inhandla ett glen gordon och ett scapa, glen gordon i grått/hallon/vit och scapa i kanske denna färgen:

Tycker det är otroligt snyggt och skulle passa bebis som handen i handsken! :) Tänk bara :D:D:D Oj, förlåt mitt glädjerus jag bara längtar så fruktansvärt tills dess att jag kan rida runt i det här! kärlek på hög nivå ♥

Ha det massa bäst så hörs vi imorgon, då blir det hoppning :)


Just like this dynamite

Dagens ridpass
Gick faktiskt förvånansvärt bra, red tillsammans med Emma ;) Vi satte fram galoppbommar och även två stora konor att göra en åtta emellan. Kändes riktigt bra idag! Hon jobba riktigt bra långa stunder och jag övade på att få bättre övergångar från skritt till trav och bibehålla formen och lugnet. Vilket funka super efter ett litet tag. Galopperade även idag. Körde inte för allvarligt utan körde vänster galoppen en gång på ena långsidan då den kändes bra och sen höger fick jag jobba lite med för att hon drog som attan och hoppa runt och sparkade bakut osv.  Men alltså ett riktigt skönt ridpass idag utomhus i paddocken, way to go Amelie! Det är så himla segt och tråkigt att rida i paddocken, för det första är den ganska liten (eller liten och liten, den är större än våran här hemma) men ändå. Är ju van vid ridhuset fast red ju hela sommaren på ett gärde typ så inte så konstigt om jag tycker det är litet! Men nöjd som satan idag :)

Imorgon blir det uteritt tsm med Emma igen :) Kanske rider kalltorp eller något?

Lite träningar som står på schemat i November/December:

  • 24/11 Hoppträning för Judit
  • 27/11 Dressyrträning för Carina
  • Obest. datum Dressyrträning för Annelie
  • 1/12 Hoppträning för Judit
  • 15/12 Hoppträning för Judit
  • 29/12 Hoppträning för Judit
Så då vet ni lite hur det ligger till :)

Hörs imorgon alla fina ♥



Gammal charmig bild från i somras ♥


BAMPBAMPBAAAM.........

Ops, det kom visst inga bilder igår, mamma filmade men de blev så mörka så jag sket i att lägga upp dom, shame on me! :)

Nu skall jag snart iväg till stallet, blir dressyr idag igen, mest lögörande i kanske en halv timme med alla gångarter.
Så dagens ridpass kommer ju sen iallafall :)

Men vi hörs senare :) L O V A R denna gången!


Åker snart till stallet :)

Skall skritta lite i paddocken, kanske trava lite. Men bilder kommer idag faktiskt. Antagligen rätt dåliga men ändåså :) Men vi hörs lite senare, då kommer bilder, så kom tillbaka senare! :) ♥





Regn = Snön försvinner!!

Den bästa dagen på länge alltså ;) Idag skall jag även fixa till Emmas häst Fröken Julie, och sen även försöka rida.
Skrittar nog mest och kanske lite trav om hon känns okej, :) Tänkte kanske ta med kameran och ta några bilder, det är riktigt tunt med sånt här på bloggen just nu! Iallafall nya! :( Skall även plocka upp alla onödiga tecken till täckessäcken vid fodret på "övervåningen".

Så nu skall jag ringa Ella snabbt och fråga när hon skulle komma hit och sen så får jag la dra till stallet innan eller efter, inte säker ännu :) Det beror på om hon stannar över natten eller inte ;) ♥

Men så hörs vi sen iallafall, måste måste måste ha bilder, så ni får dom sen :) kanske en film om allt går bra?
Kramkalas ♥



kärlek på det fleecetäcket ♥
Tror kanske man kan sy ett sådant själv?


Godkväll allesammans :)

Denna dagen har varit så mycket bättre, jag har tillbringat den i skolan och sen med den bästa Nora
Vi har pluggat lite, har läst några sidor i min bok och sen skrivit läslogg och läsplan. Jag måste nämligen läsa ut en bok på drygt 500 sidor innan 3 veckor, nice!
Om ni undrar läser jag sagan om ringen bara för att jag är typ världens största fan till den filmen. Kanske också boken men vi får väl se desto längre jag kommer :)

Åkte lite till stallet och idag var hon mycket lugnare och antagligen kan jag skritta lite på lördag om allt funkar bra :)
Nu skall jag läsa lite mycket och ta o'boy och banan. Sen tänker jag gå och lägga mig lite tidigare idag för jag somnade på taxin hem till Noris förut, det gjort visserligen hon också men det var så gött så måste nog sova lite till för att orka på dagarna! Nej men nu måste jag nog gå alla fina söta ♥ Hörs imorgon, tänkte kanske ta lite bilder på Carisma då ;) ♥


One thing I never could tell you is a secret

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ rööööv. förlåt för mitt ordval men jag orkar inte tänka på det så jag var tvungen. Info kommer om det händer något mer.


Idag var jag i stallet :) Hihi konstigt va? Min bebis var glad, jag tog ut henne i stallgången och borstade rent henne och tittade lite på såret. Sen fick hon lite hö och annat gott och sen gick jag med Lina till ridhuset för att hon skulle hoppa lite. Hade lite lektion med henne tills mamma ville att vi skulle åka hem. Så nu har jag bara varit lite smått orolig och nu sitter jag och äter bulle och dricker mjölk. det är gott för alla som ville veta! :) ♥


Imorgon skall jag och mamma till Granngården tror jag och köpa foder och nya stigläder (tror jag?).
Jaja vi hörs imorgon iallafall alla bästa! ♥



Jag älskar dig mest av alla Carisma ♥


INGEN BRA DAG

  1. Snökaos
  2. Jobbig dag i skolan
  3. Carisma är skadad (igen)
  4. Ingen hoppträning imorgon ↑ (pågrund av föregående mening)
Hon har fått ett ganska djupt sår på bogen, inte farligt bara jävligt surt.
jag tror jag skall gå och lägga mig och titta teve och sen försöka sova.
jag tror inte det är någon som förstår vad jag har gått igenom med min häst och hur mycket jag älskar henne.
jag skulle bokstavligt gå genom eld och vatten för dig älskling och jag rivs sönder inombords varje gång du har ont eller när jag inte vet vad som är fel med dig. just för att jag älskar dig. mer än något annat, mest i hela världen.
På 8 månader har vi hunnit så många positiva saker, så många mål som klarats och så mycket som har ändrats.
Men vi har hunnit att krascha en bil, fastna i järnvägen och riva upp bogen. Är det jag som för otur med mig?
jag skulle aldrig i hela mitt liv göra en ända sak för att skada dig, för att du betyder mest för mig.
men är det mitt fel? gör jag någonting fel?

att se dig ha ont är det värsta som finns. att känna smärtan du känner och att kunna läsa dina tankar.
vi har en speciell koppling du och jag hästen, det är bara vi som förstår den. och kan greppa den.
För allt som vi gått igenom har gjort att inget kan slå oss i bitar, inget kan förstöra vårt band.
Men hur kan sådana saker hända när det är dig som jag älskar?
KÄRLEK ÖVERVINNER ALLT. vad det inte så?
jag kommer aldrig aldrig aldrig i hela mitt liv lämna dig. du är min bästa vän, min själsfrände och jag lägger ner hela mitt liv på dig!
Så många timmar som jag kämpat för att få dig dit jag vill, att du skall bli min drömhäst, det är det jag kämpat för. Och nu är vi där! Där jag ville från början, det jag alltid har önskat mig och det jag nu fått.
Så många dagar jag gråtit för att du varit en jävel och bockat av mig eller hoppat av mig.
Så många dagar jag tillägnat åt att bara bry mig om dig och finnas där. Bara som jag är.
Så många dagar jag varit glad över gårdagens och dagens ridpass och bara tittat på alla framsteg,
mitt första mål var att du inte skulle gå och skaka på huvudet hela tiden. Det är borta för flera månader sen.
jag trodde aldrig det, i hela mitt liv att jag skulle kunna åstakomma något sådant.
En riktig hjälteinsats. För det är det. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv.

Men så många timmar jag lagt ner på dig? Och bara sen i mars, då du kom!
Men det ända jag vill är att du skall veta att du är hela min värld.
Carisma du är hela mitt liv!

♥ J A G Ä L S K A R D I G ♥


Jag glömde helt bort att blogga igår!

Förlåt, skall bättre mig! skulle skrivit dagens ridpass och om de som betytt mest för mig.

Men för det första så red jag inte och sen tittade jag och Emma på film.

Idag blir det uteritt men det tråkigaste är att det är snökaos ute (okej kanske inte men nästan, lovar)
Jag är inte van vid vintern ännu och sen så gillar jag det inte heller. Jag tycker det är otroligt tråkigt när det är så mycket snö så att hästarna får styltor och nästa gång hovis kommer blir det sulor i! Usch på vinter.

Det dissar vi - Vinter/Snö/Kyla

Have a nice day alla fina, hörs senare :) ♥


Markarbete 7/11

Fyrkanten på mitten var galoppbommar, den med längre avstånd=ett galoppsprång & den med lite kortare var som en studs :)

Idag fokuserade jag på galoppbytet över bommarna, alltså att komma ut i rätt galopp. det gick super och hon var jättego och ville göra rätt. Saktade av till trav vid de tre travbommarna, sen fram i galopp till den andra galopp"kombinationen". Så det blev som en åtta fast med lite mindre och snävare svängar nere vid travbommarna.

Hon kändes helt okej i formen idag och försökte jobba på så bra hon kunde. De första gångerna gick jättebra över galoppbommarna men sen när hon fatta vad hon skulle göra så blev hon så jädra stark så jag gjorde halt innan varje galoppbom. Eller inte emellan bommarna men innan före varje kombination. Fick köra henne lite i trav för att få tillbaka fokus på mig och det kom tillbaka relativt snabbt så då började jag igen, gjorde fortfarande halt innan varje galoppkombination. Sista gången gick svinbra och det kändes perfekt allting.

Så jag är riktigt nöjd idag, :) Även om jag fick kämpa som en dåre för Carismas nya olater som hon fått -.- såååå tråkigt. Det är att hon stannar, backar och hoppar upp med frambenen och även att hon skall hålla på att vägra gå förbi dörren, alltså utsidan av de tre travbommarna. Men jag älskar min bebis ändå. Hon gör så många bra saker och ingen är perfekt så jag är så glad att jag har henne, den finaste i hela universum ♥

Imorgon tänkte jag kanske rida ut eller något inte säker. Imorgon skriver jag också om personer som betytt mycket för mig inom hästvärlden och de som hjälpt mig med olika saker. Så håll utskik så hörs vi imorgon, ♥

Kram!


Svar till Fredrika



Kan du förklara för mig hur man tidinställer inlägg? asså jag fattar verkligen inte! Har ställt in datum och sånt men publicerar man så läggs det ju upp direkt :S tack i förväg :)

Fredrika - http://www.blubbiiz.blogg.se

Svar: Hej Fredrika! :) Ehm jag skulle kunna försöka men jag gör precis så som du förklarar inte funkar.
Först så skriver jag inlägget, sen klickar jag på den lilla ikonen som ser ut som en kalender precis brevid rubriken.
Då kommer det upp datum och jag klickade på dagens datum. Sen tog jag en tid, vi säger att jag vill att detta skall sändas ut till bloggen vid 21:00 ikv. Så skriver jag det. Sen så står det ju OK brevid och då klickar jag där,
sen klickar jag på spara & publicera och så sänds det ut den tidpunkt jag valt. Vet inte varför det inte funkar för dig, men du får testa igen och annars ta kontakt med blogg.se! :) ♥


Tidinställt inlägg

Hihi nu sitter jag antagligen i bilen, är väl hemma snart kanske? :)
Känns jätte störande att skriva såhär när det inte kommer fram direkt, men coolt ändå så uppdaterar jag jättemycket (haha typ tre inlägg) men ändå! :) jag gillar att dom kommit med tidinställda inlägg nu, det är super bra om man skall någonstans eller så :)

Skickar med en bild på världens finaste






Sista dagen på höstlovet

Och jag börjar snart min resa hem. Först vill jag börja med att säga en miljard tack till Lina som sååå bra hand om min häst dessa dagar, du är bäst!
Och sen att jag skall tillbringa min dag i en bil i 3h nu, och sen rida tsm med världens bästa, alltså Lina ;)
Blir bom idag i ridhuset, hoppas det går bra och att hon kommer ihåg mig :)
Nu skall jag hjälpa till att städa lite här i stugan så hörs vi senare alla!
Hoppas ni stannar nu när lovet tar slut också :( ♥ Kram!



Outfit 2010

kärlek ♥


Jag och Carisma - mål under hösten 2010

  • Träningar i både dressyr och hoppning (redan startat)
  • Hitta formen och komma runt en bana 80/90cm felfritt
  • Komma ut på en liten första tävling på hemmaklubben
  • Få upp självförtroendet både på mig och henne
  • Att kunna rida ut själva (kan inte det ännu ) :(
  • Hoppa läskiga hinder utan tvekan (kräver träning, det är inte nåt som bara händer)
  • Träna på de högre skolorna som öppna och sluta i galopp

De mål vi klarat under tiden jag haft henne:

  • Skänkelvikning i skritt och trav
  • Galoppombyten (krävs fortfarande lite träning, men nästan klockrent)
  • Komma runt en bana 60/70cm felfritt
  • Hoppa 1meter
  • Att lita på varandra till 100%

Det finns alltid saker att förbättra men min flicka är den bästa som finns!
Hörs senare ♥


Don't let anyone tell you that your not strong enough

Idag har jag sovit, spelat sims och faaaacebookat ♥ i just love my life.

skall äta snart och sen dra ner till badhuset och bada :) Ikväll/senare kommer en tävlings outfit som jag skulle vilja haa (a).

Skickar med en gammal bild, för jag har inga nya just nu, måste ha det snart!! :D ♥

 



Jag är med att tävlar på www.lovicious.blogg.se!

Klicka på bilden för att komma till Lovisas blogg!

Hoppas jag vinner! :D :D


Vinter 2010





Sportoutlet Höganäs

Idag har jag varit i sportoutleten i Höganäs, där jag köpte en jacka :)
Den kostade 1200:- fast på rea 899:- och sen 50% på det priset, så 450:-, VÄRT! :D:D:D

Längtar tills söndag så jag får rida igen! Skall rida dressyr i ridhuset då tror jag! :)
Carisma jag älskar dig♥
Ha det en massa bääst! :) ♥


Schema för min hästfria dag på semester!

  1. Åka till Danmark med båten och köpa tuggummi och kanske något annat :)
  2. BADA ;) i poolen nedanför huset så inte i havet haha :)

Idag så säger jag lycka till till Lina för att hon skall skritta ut på Carisma idag tsm med några andra :)
Ha det bääst, ♥


Dagens ridpass

HOPPNING

Framridningen var hon okej på, pigg som alltid men körde bara lite i gångarterna och så.
Sen blev det bättre och hon kändes helt okej, körde bana med sockerbitar på stora volterna och sen en kombination med ett rätuppstående (sockerbit) och en oxer.

Själva hoppningen gick faktiskt riktigt bra, avstånden var helt okej och tempot bra. Övade på halvhalter för bättre hopp vilket funkade riktigt bra så tillslut låg oxern på 90cm. Det kändes bra, hon hoppade med riktigt bra swung och allt kändes super :)

Så hoppningen idag var givande och allt kändes kul! :) Kände att jag var tvungen att träna bana eftersom att det blev lite flängigt på Juditträningen när vi hoppade bana. Så allt kändes jättebra och jag hoppas det går bra på nästa träning :) Men bra idag, ingen film dock för mamma var inte med :( ♥

Nu skall ju somsagt lina ha Carisma så jag uppdaterar bara lite om utrustning och så nu i helgen :)

Massa kramar! :)♥



My empty heart has never been so crowded

Dagen började sakta men säkert vid teven som alla andra dagar! Och eftersom Carisma vaccinerades igår så blev det ingen ridning idag, åkte istället till överby med mamsen och min syster! Där köpte jag hårfärg, vinterskor och vinterridstövlar :) Typ till att rida ut i och att ha i stallet, bättre än gympaskorna jag har haft med ett stort fett hål framme vid stortån! Så det var bra, blir iallafall brunhårig snart igen :)

Imorgon vid halv 3 tiden åker jag iväg och "firar" halloween borta i skåne (mölle) med några av familjens vänner.
Vilket betyder ingen ridning på 3 hela dagar :( Imorgon hoppar jag ju tillsammans med Lina och sen på söndag blir det nog dressyr :) Men Lina skall iallafall ta hand om Carisma under tiden jag är "bortrest".

Här hittar ni Linas blogg om ni vill läsa om hennes medryttarhäst Ellen och även följa henne och Carisma de dagarna jag är borta!

Imorgon kanske det kommer en film, vem vet? ;) Tror det, det är så dumt i ridhuset bara för då kan man inte ta några bilder, men filma går ju bra :)

Vad mycket jag skrev nu faktiskt, det är inte så vanligt längre. Det är så roligt nu när det är lov för då känns det liksom som när jag hade jättemånga besökare och det kändes liksom som att alla brydde sig och ville läsa vad jag gjorde! Så jag hissar lov för alla som är i bloggvärlden, då kommer ni tillbaka! :)♥

Skickar med en gammal bild från sommaren 2010 ♥





Looking into a eye of a tiger

Berättar lite kort om igår och idag!

Igår red jag ut tillsammans med Emma och Lina. Vi red nästan ända hem till mig, vände lite innan.
Carisma var allmänt störd och sparka bakut och flög runt mestadels. Men hon är en sån röv så hon inte fattar när man blir riktigt förbannad, så jag släppte henne aldrig utan hon var tvungen att hålla sig i skinnet. Vilket var lättare sagt än gjort. Hon bockade på riktigt en gång i en lugn och go galopp och jag var inte med på det alls så jag flög lite och sen så skutta hon runt mest när hon inte fick som hon ville, crazy.

Idag kom veterinären/tandläkaren på besök och tittade på alla hästarna på ett eller annat vis. Carisma var den ända som fick vaccination och tandkoll. Hon fick lite lugnande och sen så tog han på henne tandläkargrimman. Det var jobbigt för jag har inte varit med innan när tandläkaren tittat på hästar, så det var lite obehagligt. Men på samma sätt kul eftersom han sa att Carisma hade ett fint bett och inga fel eller något som behöver korrigeras, så jag är väldigt glad över att hon har en fin mun! Red innan veterinärbesöket, kände att hon inte kan stå i två dagar igen. Så red lite dressyr i paddocken, satsade mest på att få henne stabil och fin. Körde skänkelvikning på långsidan vilket gick super och även lite bommar på slutet, gjorde såhär:

 

  • Kort trav på de tre första bommarna, de som sitter tätare ihop
  • "Normal" trav på de tre sista
  • Skänkelvikning till nästa gång du kommer till bommarna

Det funkade bra även om det blev missar på de korta bommarna.
Så jag är nöjd med dagarna, imorgon blir det vila pågrund av vaccinationen inte får svettas ut om jag rider, vilket jag inte gör men iallafall är det hoppning på onsdag, film kanske kommer? :)

Massa kramar och hoppas ni gillar designen nu iallafall! ♥



RSS 2.0